Iniciatīvas mērķis ir nodrošināt vairāk kā 200 tūkstošiem Latvijas skolas vecuma bērniem un jauniešiem valsts garantētās izglītības iegūšanas ietvaros iespēju klātienē pieredzēt Latviju, izzināt un iepazīt Latvijas vērtības un kultūrtelpu. Lai veicinātu Latvijas iepazīšanu, KM izveidojusi apkopojumu par kultūras norisēm bērnu un jauniešu auditorijai.

 

Kultūras norises bērniem un jauniešiem

 

Kam? Informatīvais apkopojums sniedz ieskatu mācību iestāžu vadītājiem, skolotājiem, atbildīgajiem par kultūras norisēm izglītības iestādēs, vecākiem un ikvienam interesentam par daudzveidīgo, bērniem un jauniešiem radīto piedāvājumu dažādās kultūras nozarēs. Informācija būs noderīga arī plašākai auditorijai – pašvaldībām, valsts institūcijām, komercorganizācijām, nevalstiskajam sektoram, potenciālajiem skolu atbalstītājiem un sadarbības partneriem, kā arī medijiem, kas atspoguļo kultūras informāciju u.c. Vienkopus pieejamā informācija dod iespēju plašāk iepazīt Latvijas kultūras institūciju piedāvājumu un savlaicīgi plānot skolēnu līdzdalību kultūras norisēs un pasākumos, saistot to ar mācību saturu un izglītības standarta izvirzītajiem mērķiem. Informācija sakārtota pa vecuma/klašu grupām (5-6 gadi, 1.-4.klases, 5.-9.klase, 10.-12.klase), kā arī to ir iespējams papildus atlasīt, izmantojot nepieciešamos kritērijus.

Par ko? Materiāls atklāj teātru, mūzikas, koncertu, dejas, arhitektūras, dizaina, bibliotēku, muzeju un arhīvu institūciju un organizāciju piedāvājumu. Kopumā informāciju sniedza 671 valsts, pašvaldību un nevalstiskās kultūras organizācijas. Pasākumi aptver šādas nozares: vizuālā māksla, literatūra, mūzika, kino, teātris, deja, mantojums, arhitektūra, dizains, novadpētniecība, vēsture. Informācija nav veidota kā norišu kalendārs, bet gan kā apkopojums, kuru iespējams atlasīt pēc vecuma/klašu grupām, nozarēm un citiem kritērijiem.

 

Kā lietot? Informācijā ietverts norises/pasākuma nosaukums, informācija par organizatoriem, īss satura izklāsts, norises valoda, ilgums, līdzdalības formas, pieejamība, kā arī kontakti tālākai informācijas ieguvei. Apkopojums pieejams Excel tabulu formātā, kur, izmantojot filtrus, iespējams atlasīt informāciju pēc nepieciešamajiem kritērijiem: reģions, pilsēta/novads, nozare, valoda, ilgums, līdzdalības formas, pieejamība u.c.

Informāciju iespējams papildināt un precizēt, nosūtot izmaiņas uz e-pastu: Kamilla.Kuna@km.gov.lv, Lolita.Rusina@km.gov.lv

 

Detalizētāka informācija par pasākumu, tā norises laiku vai plānoto laika grafiku ir meklējama, izmantojot organizācijas vai institūcijas norādīto mājaslapu vai citu kontaktinformāciju.

 

Informācija sagatavota, izmantojot Latvijas digitālās kultūras kartes tehnoloģiskās iespējas.

Informācija par kultūras pasākumu aktuālo norišu kalendāru atrodama elektroniskajā vietnē “Bērnu kultūras kalendārs GARĀ PUPA”