Janvārī mazie pūčulēni iepazina latviešu autoru dzejoļu grāmatas, lasīja dzejoļus par dabas parādībām, kopīgi sacerēja dzejoli. Lai varētu pētīt laika apstākļus, katrs pats izgatavoja savu laika rādītāju.

 

Februāris tika veltīts jautro grāmatu pasaulei, iepazīstot grāmatas “Pifa piedzīvojumi”, “Maša un lācis”, “Kā pīlēns Pēkšķis ēnu pazaudēja” un citas. Lai bērni arī paši varētu izspēlēt jautras etīdes kopā ar ģimeni, tika izgatavota stilizēta teātra skatuve un pirkstu lellītes.

 

Martā, tuvojoties Lieldienām, tika apgūta informācija par Lieldienu tradīcijām un pavasara norisēm dabā, tika iepazītas tautasdziesmas un Lieldienu ticējumi. Svētku noskaņai tika izgatavotas Lieldienu dekorācijas, bet īpašu pārsteigumu bērniem bija sarūpējis Lieldienu zaķis. Sekojot pa zaķa atstātajām norādēm un veicot dažādus uzdevumus, pūčulēni atrada katram gatavotu olu trauciņu ar kārumu.

 

Aprīlī, gaidot Māmiņdienu, tika apskatītas māmiņām veltītas grāmatas, lasīti dzejolīši un izgatavotas mīļas dāvaniņas – apsveikumus svētkos. Iepazīstot burtu pasauli, tika izspēlētas burtiņu spēles.

 

Maija nodarbībā “Nāc nākdama, vasariņa” bērni un vecāki tika iepazīstināti ar jaunākajām Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas grāmatām, kas noderēs kā lieliska izklaide garlaicīgajām un lietainajām vasaras dienām. Radošajā daļā mazie “Pūces skoliņas” apmeklētāji izgatavoja sev saules aizsargcepurītes.

“Pūces skoliņas” sezonai noslēdzoties, mazie ogrēnieši saņēma projekta “Grāmatu starts” (Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centra veidota lasīšanas veicināšanas programma pirmsskolas vecuma bērniem) somiņas ar pūcīti un grāmatiņu, kā arī Ogres Centrālās bibliotēkas Bērnu literatūras nodaļas sarūpētas vasaras atmiņu kladītes jautrākiem brīžiem vasarā.

 

Mazie pūčulēni saka, ka “Pūces skoliņa” ir gaidīts notikums katru mēnesi un vieta, kur iepazīt gan bibliotēku un grāmatas, gan jaunus rotaļu biedrus.

 

Uz tikšanos rudenī!