“Rīgas salas” ir Kaspara Gobas atgriešanās dokumentālajā fotogrāfijā pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma, kura laikā Kaspars darbojās dokumentālā kino jomā. Izstādē apskatāmie darbi ir daļa no plašākas fotogrāfiju sērijas grāmatai “Rīgas salas”, kas saņēmusi Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas balvu kā 2014. gada labākais foto albums.

Izstāde “Rīgas salas” tapusi Eiropas kultūras galvaspilsētas “Rīga 2014” tematiskās līnijas “Ceļu karte” ietvaros, pateicoties nodibinājuma “Rīga 2014”, Valsts Kultūrkapitāla fonda un “Sennheiser Electronic” atbalstam.

Fotogrāfs un dokumentālo filmu režisors Kaspars Goba dzimis 1975. gadā Cēsīs. 1995. gadā kļuvis par žurnāla “Rīgas Laiks” autoru. Fotografējis un filmējis Krievijas ziemeļos, Sibīrijā, Kaukāzā, Tālajos Austrumos, kurdu apdzīvotajos rajonos Turcijā, romu taboros Latvijā un Lietuvā. Ar fotogrāfiju sērijām “Seda. Purva ļaudis”, “homo@lv”, “Romi Latvijā” piedalījies laikmetīgās mākslas izstādēs vairāk nekā  20 Eiropas valstīs. 2006. gadā sadarbībā ar žurnālisti Ievu Puķi iznāca fotoalbums “Īslandieši. Starp ledājiem un lavu”, kas ieguva Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas balvu kā gada labākais mākslas albums.

Kaspars Goba strādājis kā režisors, scenārija autors un operators pie vairāk nekā 20 dokumentālo filmu veidošanas par dabas aizsardzības un sociālajām tēmām. Viņa filmu “Seda. Purva ļaudis” (2004) translēja Vācijas un Francijas telekanālā “ARTE” un 2005. gadā tā saņēma Nacionālā filmu festivāla “Lielais Kristaps” balvu  nominācijā “Labākais laikmeta dokuments”, bet filma “homo@lv” (2010) bija pirmā Latvijas dokumentālā filma, kas iekļauta Berlīnes Starptautiskā filmu festivāla programmā.