21. augustā plkst. 13.00 Latvijas Neredzīgo bibliotēkā (Juglas ielā 14) notiks Jāņa Ūdra vēsturiskā romāna Braila rakstā Meierovics. Trīs Annas” atvēršanas svētki. Šoreiz tie tiks rīkoti dienā, kad 1991. gadā Latvijas Republikas Augstākā Padome pieņēma konstitucionālo likumu “Par Latvijas Republikas valstisko statusu”. Svētkos piedalīsies rakstnieks Jānis Ūdris, Ārlietu ministrijas pārstāve Maija Teikmane un Vilnis Salaks ar vīru vokālo ansambli.

 

Latvijas Neredzīgo bibliotēka 21. augustā plkst. 13.00 aicina apmeklēt bibliotēkas lasītavu, lai iepazītos ar jaunu grāmatu Braila rakstā. Tas ir Jāņa Ūdra sarakstītais biogrāfiskais romāns par pirmo Latvijas ārlietu ministru Zigfrīdu Annu Meierovicu.

Braila rakstā reproducētā grāmata veido piecus biezus sējumus.

 

Pasākumā piedalīsies arī grāmatas autors Jānis Ūdris, lai kopā ar bibliotēkas mērķauditorijas pārstāvjiem un citiem interesentiem un atbalstītājiem diskutētu par grāmatas tapšanas vēsturi un tās galvenā varoņa Meierovica smago un dažubrīd pat nenovērtēto darbu Latvijas izveidē un starptautiskās atzīšanas izcīnīšanā, kā arī lai iepazītos ar autora jaunākajām iecerēm literārajā pasaulē.

 

Skanēs autora priekšlasījumi un patriotiskas dziesmas Viļņa Salakas vīru vokālā ansambļa izpildījumā. Dalību pasākumā ir pieteikusi arī Ārlietu ministrijas Informācijas un sabiedrisko attiecību departamenta direktores v. i. Maija Teikmane.

 

Grāmatas atvēršanas svētkiem sirsnību piešķirs īpašas dāvaniņas ar Latvijas mežos un pļavās savāktām bagātībām, ko saņems ikviens svētku apmeklētājs.

 

Uzziņai

 

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas mērķis ir nodrošināt personām, kuras ir neredzīgas, ar redzes traucējumiem vai citādām lasīšanas grūtībām, iespēju lasīt grāmatas viņiem piemērotā veidā: neredzīgo (Braila) rakstā, audiogrāmatas, izdevumus palielinātā drukā, taktilās (taustāmās) ilustrāciju grāmatas u.c. Bibliotēkā ir gan Braila raksta nodaļa, kas nodarbojas ar izdevumu reprodukciju Braila rakstā, palielinātā drukā un ar taktilām ilustrācijām, gan Skaņu ierakstu studija, kurā ieskaņo audiogrāmatas. Šī ir Latvijā vienīgā bibliotēka, kas pati izdod grāmatas sava krājuma papildināšanai. Latvijas Neredzīgo bibliotēka atrodas Rīgā, Juglas ielā 14. Tai ir septiņas filiāles Balvos, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Liepājā, Rēzeknē un Ventspilī. Bibliotēkas tīmekļas vietne: www.neredzigobiblioteka.lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Gunta Bite

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas

Braila raksta nodaļas vadītāja