2014. gada 8. jūlijā plkst.19.00 Pārventas bibliotēkā (Ventspilī, Tārgales ielā 4) notiks jaunā čellista Jura Kļaviņa un pianistes Katsuras Mizumoto koncerts.

Kuldīdznieks Juris Kļaviņš (20) ir Ventspils Mūzikas vidusskolas (VMV) pedagoga Arimana Štrausa klases absolvents. Ieguvis godalgotas vietas vairākos konkursos, arī  2. vietu starptautiskajā Karla Davidova konkursā. Aktīvu koncertdarbību kā kamermūziķis un orķestra solists uzsācis jau mācoties VMV.

Savu profesionālo meistarību pilnveidojis meistarklasēs pie Eiropā pazīstamiem čellistiem Stefana Popova, Jeroena Reulinga, Gerija Hofmana un Natālijas Gūtmanes. Pašlaik Juris studē Briseles Karaliskajā konservatorijā profesora Jeroena Roulinga klasē, piedalās meistarklasēs, koncertē un gatavojas Starptautiskajam J. Brāmsa čellistu konkursam Vīnē.

Katsura Mizumoto ir Eiropā, ASV un Āzijā aktīvi koncertējoša pianiste. 13 gadu vecumā pirmoreiz koncertējusi kopā ar Saporo Simfonisko orķestri. Pēc Ekonomikas studijām Hokaido Universitātē Japānā  Katsura Mizumoto devās uz Vāciju studēt klavierspēli Mūzikas un Tēlotājmākslas augstskolā Frankfurtē pie Mainas, kuru absolvēja ar augstākās pakāpes solistes diplomu. Katsura Mizumoto guvusi godalgas vairākos starptautiskos konkursos, atskaņojot dažādu stilu mūziku, piedalījusies Starptautiskajā pianistu festivālā Freiburgā un Kronbergas Akadēmijas festivālā Vācijā, Kishiwadajyo Starptautiskajā mūzikas festivālā Japānā, Schiermonnikoog kamermūzikas festivālā Nīderlandē, citos festivālos. No 2004. gada līdz 2009.gadam strādājusi par pasniedzēju Hochschule für Musik und Darstellende Kunst Frankfurtē pie Mainas. Pašlaik Katsura Mizumoto ir Briseles Karaliskās Konservatorijas docente.

Koncertā Pārventas bibliotēkā skanēs vācu, latviešu un spāņu komponistu mūzika, Ludviga van Bēthovena un Johanesa Brāmsa sonātes čellam un klavierēm, Jāņa Mediņa “Balāde”, Pētera Vaska “Grāmata čellam” un Pablo Sarasates “Čigānu melodija”.

Koncertu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas dome. Ieeja bez maksas.

Informācijai:
Igeta Gredzena
Ventspils bibliotēka
Pārventas bibliotēkas vadītāja
Tālr.: 63680072; 22030982
igeta.gredzena@ventspils.lv
www.biblioteka.ventspils.lv