Literatūras žurnāla “Latvju Teksti” ceturtajā – vasaras – numurā var lasīt vairākus latviešu autoru stāstus: Kristīnes Želves “Meitene, kas nogrieza man matus”, Ievas Nikoletas Dāboliņas “Zeķubikses” un Ivara Ījaba “Kaut kā tīšām”. Žurnālā publicēts arī bijušā Igaunijas vēstnieka Latvijā, dzejnieka un rakstnieka Jāka Jeerīta īsais stāsts “Garo liedagu baltās smiltis”, kas uzrakstīts Jūrmalā, Dubultu Rakstnieku namā, drīz pēc traģiskās Klāva Elsberga nāves 1987. gadā.

Dzejas interesentiem šoreiz piedāvājam Arvja Vigula dzejas kopu “Pelnu konfektes”, Andra Žebera asprātīgos un ironiskos dzejoļus, kā arī Ulda Bērziņa atdzejojumā Ezras Paunda dzeju.

Somu-igauņu rakstnieces Sofi Oksanenas romāns “Attīrīšanās” kļuvis par vienu no populārākajiem mūsdienu rakstnieku darbiem Eiropā. Rakstniece saņēmusi vairāku valstu prestižas balvas, darbs tulkots jau 40 valodās, šā gada pavasarī “Attīrīšanās” Maimas Grīnbergas tulkojumā iznāca latviski. Šajā žurnāla numurā varat lasīt Liānas Langas un Guntara Godiņa sarunu ar rakstnieci, kā arī Jāņa Ozoliņa recenziju par romānu. Bet Kārļa Vērdiņa un Guntara Godiņa sarunā ar latviešu kritiķi Intu Čaklo vairāk uzzināsit par latviešu kritiku un literatūrzinātni plašā laika periodā. Franču mūsdienu domātājs, filozofs, rakstnieks un politologs Bernars Sordē savā esejā “Cerību (un poēsis) elpa” runā par mūsdienu sabiedrības attiecībām ar varu, mantu, globalizāciju un garīgumu. Jānis Ozoliņš rakstā “Melanholijas triumfs” iepazīstina ar mūsdienu amerikāņu rakstnieka Maikla Kaningema daiļradi.

Šogad aprit 80 gadi, kopš dzimis latviešu dzejnieks un spāņu dzejas popularizētājs un tulkotājs Egils Plaudis. Andas Kubuliņas rakstā “Egila Plauža gaišums” varēsit iepazīt šo savdabīgo un spilgto latviešu dzejnieku.

Kā parasti, žurnālā “Latvju Teksti” ir daudz recenziju un anotāciju par jaunākajām grāmatām, arī šoreiz kritikas nodaļa ir plaši pārstāvēta. Par Noras Ikstenas romānu “Vīrs zilajā lietusmētelītī” rakstījusi Anda Baklāne, par Māra Bērziņa grāmatām “Titāna skrūves” un “Laika pavēlnieki” savu viedokli izsaka Laura Brokāne. Amandas Aizpurietes jaunāko dzejoļu krājumu “Ledusskapja šūpuļdziesma” analizē kritiķe un literatūrzinātniece Ruta Veidemane. Vēl recenzijas par jaunākajām grāmatām rakstījuši Jānis Ozoliņš, Artis Ostups, Inga Žolude, Viesturs Vecgrāvis u.c.

Žurnālu “Latvju Teksti” (cena Ls 1,50) var iegādāties lielākajās grāmatnīcās un preses kioskos, neformālajā literātu tikšanās vietā – veikalā-kafejnīcā “Upe” Vaļņu ielā 26, kā arī Latvijas Literatūras centra mājaslapā (www.literature.lv).

2011. gadā paredzēti četri žurnāla numuri, šogad vēl tiks izdoti divi numuri.