Kopumā izstādē aplūkojamas vairāk nekā 20 oriģinālās ilustrācijas, kas aizraujošā krāsu valodā stāsta par mazās Jūlijas un viņas ģimenes ceļojumu ar kuģi Norvēģijas ziemeļos un sastapšanos ar mazu trollīti.

Savukārt tie, kas vēlas ne tikai aplūkot aizraujošās ilustrācijas, bet arī izlasīt grāmatu “Ķerot trolli” (C. Lanesa, I. Dambe), to var iegādāties Jāņa Rozes grāmatnīcās.

Mazās Jūlijas un viņas ģimenes ceļojums ar kuģi “Hurtigruten” Norvēģijas ziemeļos no pilsētas Trumse uz Svolvēru ir aizraujošs stāsts ne tikai mazajiem lasītājiem. Ziemeļnorvēģijas kultūras vēsture, gleznainā un skarbā ziemeļu daba, neparastās baltās naktis, piedzīvojumi un jauni draugi, kā arī pavisam īsts norvēģu trollis no Trollfjordas kā lieliem, tā maziem liks izjust ceļojumu prieku un satraukumu, bēdāties par to, ka pieaugušie vienmēr ir aizņemti, iemācīties lūgt piedošanu un pat sadraudzēties ar trolli.

Cecīlijas Lanesas grāmata “Ķerot trolli” ar mākslinieces Ilzes Dambes ilustrācijām ir izdota astoņās valodās (norvēģu, angļu, vācu, franču, spāņu, itāļu, krievu un latviešu), iepazīstinot lasītājus dažādās pasaules malās ar mazo norvēģu meiteni Jūliju latviešu mākslinieces ilustrācijās.

Grāmata tapusi ar Norvēģijas vēstniecības Latvijā atbalstu.