2014. gada 4. decembrī Europe Direct informācijas centrs (EDIC) Ventspils aicina piedalīties Frankofonijas dienas pasākumos, kas norisināsies Ventspils Galvenajā bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2).

No plkst. 10.00 līdz 13.00 bibliotēkā darbosies radošas darbnīcas, ikviens, atbildot uz viktorīnas jautājumiem, varēs pārbaudīt savas zināšanas par Frankofonijas valstīm, kā arī būs iespēja iepazīties ar franču valodas interaktīvo apmācību.

Plkst. 13.00 Galvenajā bibliotēkā notiks Irmas Kalniņas lekcija par galda kultūru un etiķeti. I.Kalniņa ir speciāliste profesionālās etiķetes, kā arī protokola jautājumos, etiķetes, protokola un komunikācijas uzņēmuma SIA “Irmas Kalniņas konsultācija” vadītāja.

Pasākuma apmeklētāji varēs apskatīt Ventspils Tehnikuma topošo ēdināšanas pakalpojumu speciālistu galda klājumus, piedalīties franču valodas radošajā darbnīcā, foto darbnīcā, radošo spēļu un erudīcijas konkursos, kurus vadīs Ventspils Tehnikuma Eiropas sociālā fonda izglītības programmu topošie reklāmas pakalpojumu komercdarbinieki, viesnīcu pakalpojumu speciālisti un grāmatveži.  Ikvienu pasākuma apmeklētāju iepriecinās valdzinošās franču mūzikas skaņas Ventspils Mūzikas skolas audzēkņu sniegumā. Aktīvākos un zinošākos apmeklētājus gaida pārsteiguma balvas!

Frankofonija ir starptautiska valstu kopiena, kurā apvienojušās valstis, kurās franču valoda ir valsts valoda vai tajā runā nozīmīga daļa valsts iedzīvotāju, vai arī franču valoda un kultūra ir ietekmējusi vietējo kultūru. Vārds Frankofonija pirmo reizi minēts 1880. gadā. To izmantoja franču ģeogrāfi, lai ar vienu nosaukumu apzīmētu visas franciski runājošās valstis. Starptautiskā Frankofonijas organizācija izveidojās 1970. gadā. Sākotnēji tā bija neliela franciski runājošo ziemeļu valstu kopiena, bet gadu gaitā šī organizācija pārauga globālā kopienā, kuru vieno mīlestība uz franču valodu un kultūru.

Frankofonijas dienas pasākumus Ventspils bibliotēkā organizē EDIC Ventspils sadarbībā ar Ventspils Tehnikumu. EDIC Ventspils darbību finansiāli atbalsta Eiropas Komisija.

Informāciju sagatavoja
Vija Baško
EDIC Ventspils asistente
Tālr.: 6323231
E-pasts: vija.basko@ventspils.lv