2014. gada 5. septembrī plkst. 18.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) tiek atklāta fotoizstāde “Totāla fotogrāfija. Dublis 3,5”.  

“Parasti TF4 izstādes ir grūti dēvēt par grupas izstādēm to ierastajā nozīmē, drīzāk tās ir patstāvīgas kolekcijas, kurās atšķiras katra autora redzējums un rokraksts. Var uzskatīt, ka šī izstāde ir izņēmums. Visas izstādē redzamās kolekcijas apvieno Latvijas un tās galvaspilsētas Rīgas tēma – mīlestība pret savu zemi un pilsētu. Katrs no autoriem to atklāj citā veidā.

Fotogrāfijas klasiķis Leonīds Tugaļevs prezentēs iepriekš nepublicētu fotogrāfiju kolekciju no sava arhīva. Tie ir foto no sērijas “Mākslas dienas” (1983) un fotogrāfijas, kuras vēsta par slavenā latviešu režisora Jura Podnieka radošo dzīves ceļu (1982). Skatītājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja aplūkot meistara fotogrāfijas par šo interesanto laiku.

Irēnas Stefanovičas kolekcijā pilsēta kļuvusi nedaudz noslēpumaina, tā ir realitāte un atspulgs, vēsture un mūsdienas. Viens no otra nav atdalāms, apbur un liek apstāties, ieskatīties un sajūsmināties par redzēto.

Andželīnas Brailko kolekcijas tēma – ceļi un celiņi, Rīgas maģistrāļu spēks un ātrums, un lauku ieliņu īpašais, klusais šarms. Kolekcijā tiek pētīts, cik dažādi ceļi šķērso ikviena cilvēka dzīves ceļu, vienlaikus katrā no tiem cenšoties nepazaudēt pašam sevi.

TF4 ir dokumentālās fotogrāfijas radošā apvienība, kas cieši sadarbojas ar fotogrāfu Leonīdu Tugaļevu. Apvienība dibināta 2011. gadā Rīgā, ” par sevi un savu izstādi stāsta mākslinieki.

Aizvadītā gada septembrī Rīgas Centrālās bibliotēkas apmeklētāji un darbinieki baudīja TF4 fotomākslinieku iepriekšējo izstādi “Totāla fotogrāfija/ Dublis Nr. 2½”.

Izstāde “Totāla fotogrāfija. Dublis 3,5” bibliotēkā būs skatāma līdz 4. oktobrim darbdienās 9.00 – 20.00, sestdienās 10.00 – 17. 00

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67181017