21. jūlijā Kuldīgas svētkos estrādes parkā darbosies Europe Direct informācijas centra (EDIC) Ventspils informācijas stends.

Apmeklējot EDIC stendu, ikviens varēs iegūt informāciju par Eiropas Savienības (ES) aktualitātēm, iepazīties ar materiāliem par ES pilsoņu tiesībām, uzzināt par eiro valūtas ieviešanas gaitu Latvijā.

Svētku dalībnieki varēs pārbaudīt savas zināšanas par ES, piedaloties ekspreskonkursos un izspēlējot spēli „20 minūtes pa Eiropas Savienību”, neklātienē paceļot pa Eiropas valstīm, tajā skaitā jaunāko ES dalībvalsti Horvātiju.

EDIC Ventspils, iekļaujoties Europe Direct informācijas tīklā, kas darbojas visā Eiropas Savienībā, piedāvā iedzīvotājiem informāciju par ES pēc iespējas tuvāk viņu dzīvesvietai. Ventspils EDIC darbības reģions aptver ne tikai Ventspili un Ventspils novadu, bet arī Kuldīgu un Kuldīgas novadu, Talsus un Talsu novadu.

Centrs atrodas Ventspils Galvenajā bibliotēkas (Akmeņu ielā 2) 2. stāvā. Apmeklētājiem tas atvērts darbdienās 11.00–19.00, sestdienās 10.00–16.00. Informāciju var saņemt uz vietas, pa tālruni vai faksu 63627362, vai e-pastā edic@ventspils.gov.lv. Centra apmeklētāji bez maksas var izmantot datoru ar internetpieeju, biroja tehniku, piedalīties centra organizētajos publiskajos pasākumos.

Par Ventspils EDIC un ES aktualitātēm var uzzināt Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē, Ventspils EDIC „Twitter” kontā, „Draugiem.lv” profilā un „Facebook” lapā.

Ar 2014. gada 1. janvāri Latvijā plānota eiro ieviešana. Daļa iedzīvotāju šaubās par šī soļa nepieciešamību. Ir neziņa par to, vai potenciālie ieguvumi atsvērs iespējamos zaudējumus. Tikai saprotama, visiem pieejama informācija, citu ES valstu pozitīvā pieredze, objektīva informācija par mūsu valsts ieguvumiem no iestāšanās eirozonā var kliedēt šīs šaubas.

Aicinām Kuldīgas svētku viesus apmeklēt Europe Direct informācijas centra Ventspils informatīvo stendu svētdien, 21. jūlijā Kuldīgas estrādes parkā no plkst. 12.30 līdz plkst. 15.00! Aktīvākos gaida balvas un pārsteigumi!

Papildinformācija:
Vija Baško
Ventspils EDIC
vija.basko@ventspils.gov.lv