Starptautiskās žūrijas locekļi atzina, ka Latvijas komanda ir pārliecinoša un uzslavēja Latvijas valsts un pilsētas stabilo atbalstu visā projekta īstenošanas gaitā.

 

Monitoringa sēdē piedalījās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa biroja vadītāja Iveta Strautiņa, Kultūras ministriju pārstāvēja ministres padomnieks Jānis Dripe, Latvijas pārstāvniecības Eiropas Savienībā kultūras atašejs Zane Vāgnere, Latvijas vēstniecības Beļģijā 1.sekretāre un Rīga 2014 Mākslinieciskas padomes kuratore Vita Timermane – Moora, kā arī nodibinājuma pārstāves Programmas vadītāja Aiva Rozenberga, Programmas realizācijas vienības vadītāja Dace Vilsone un Nodibinājuma vadītāja Diāna Čivle.

 

“Rīga ne tikai aktīvi strādā pie 2014. gada pasākumu programmas un komandas izveides, papildus tiek veikti rekonstrukcijas darbi virknē pilsētas parku, skvēru un dārzu, kā arī vairāki apjomīgi projekti, no kuriem kā spilgtākie jāmin kultūras pils “Ziemeļblāzma” un aizsāktā Latvijas Nacionālais mākslas muzeja rekonstrukcija,” pauda N.Ušakovs, uzsverot, ka “paveiktie darbi ir būtisks ieguldījums kultūras infrastruktūras sakārtošanā”

 

J.Dripe papildus akcentēja radošo industriju lomu, kur jau pagājušogad starp četrām ministrijām panākta vienošanās kopīgam darbam radošo industriju attīstībā un sabiedrības izpratnes celšanā. “Žūrija uzsvēra mūsu Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta attīstības stabilitāti gan finansiālā nozīmē, gan programmas attīstības un mākslinieciskās kvalitātes nozīmē. Tika uzsvērta arī daudzpusīgā sadarbība un laba partnerība. Esam gandarīti par sanāksmē izteikto novērtējumu, sanāksmē esam dabūjuši atzinīgu novērtējumu šajā pēdēja Eiropas eksāmenā pirms 2014.gada,” pirmajos iespaidos dalās D.Čivle. 

 

Eiropas Komisijas starptautisko monitoringa komisiju veido augsta līmeņa kultūras menedžmenta un projektu vadības profesionāļi, kas seko līdzi Eiropas kultūras galvaspilsētu sagatavošanas gaitai. Oficiāls komisijas vērtējums tiks publiskots 21 dienas laikā. 

 

Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu veido vairāk nekā divsimt Eiropas kultūras galvaspilsētas gada pasākumi visdažādākajos mākslas un kultūras žanros.

 

Pilna Rīga 2014 programma pieejama www.riga2014.org