Tāpat ir aicinājums izvēlēties spilgtākos un tuvākos citātus un pēc iespējas neparastākā veidā atveidot tos dažādās vidēs – skolā vai mājās, pilsētas ielās (uzrakstīt ar krītiņiem, izlikt no pogām, ziediem un tml.) vai dabas vidē (ievilkt smiltīs, izlikt no akmentiņiem un tml.), tomēr rūpējoties un uzņemoties atbildību par to, lai tas nekaitē pilsētvidei vai dabai!

 

Izveidoto citātu vai citātus iemūžināt fotogrāfijās un 3 labākās fotogrāfijas no vienas klases līdz 26. aprīlim nosūtīt uz akcijas “Ziedonis ielās” e-pastu –  lvlsalive.com  e-pastā norādot skolu, klasi un skolotāja vārdu, uzvārdu, e-pastu un tālruņa numuru. No atsūtītajām bildēm veiksmīgākās tiks atlasītas un 2013.gada 3.maijā publicētas portālā www.delfi.lv kā veltījums Imanta Ziedoņa jubilejas piemiņai.

Laikā no 3.-6.maijam www.delfi.lv notiks balsošana par ziedoniskāko akcijas attēlu. Klasei, kuras attēls būs guvis lielāko publikas atsaucību, būs iespēja apmeklēt koncertu “Imants un Ziedonis”, kas notiks 2013. gada 15. maijā Latvijas Dzelzceļa muzejā un kurā būs dzirdamas Imanta Kalniņa dziesmas ar Imanta Ziedoņa vārdiem, kuras izpildīs Latvijas Radio koris un Renārs Kaupers. Klase iegūs arī portāla “Delfi” pārsteiguma balvu. 

 

Organizē: Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas sadarbībā ar portālu “Delfi”.

 

Atbalsta: Kultūras ministrija,  www.kultura.lv, VSIA “Latvijas Koncerti”, Dzejas Dienas un ziņu portāls “Delfi”.