17. septembrī plkst. 14.00 rakstniece ciemosies Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas filiālē “Varavīksne”, savukārt 18. septembrī plkst. 11.00 un 13.00 bērnu bibliotēkā “Vecliepājas Rūķis”.

Māra Cielēna saka: “Man patīk rakstīt – tāpat kā patīk peldēties ezerā, sēdēt pie ugunskura, klīst pa svešām, skaistām pilsētām, domāt, iztēloties, sapņot“.

Māra Cielēna ir dzimusi Rīgā 1954. gada 29. maijā. Bērnību un skolas gadus pavadījusi Rīgā. Jau skolas gados viņai ļoti iepatikusies literatūra, tādēļ ļoti likumsakarīga un saprotama ir M.Cielēnas nākotnes izvēle – kļūt par rakstnieci. Lai piepildītu savus sapņus, nākamā rakstniece studē latviešu valodu un literatūru Latvijas Valsts Universitātē. Pēc izglītības iegūšanas autore strādājusi gan Zinātņu akadēmijā, gan dažādās latviešu izdevniecībās par redaktori.
Māra Cielēna raksta dzeju, kā arī bērnu literārās pasakas. Par saviem darbiem autore ir saņēmusi vairākus apbalvojumus, t.sk, Pastariņa prēmiju.
M.Cielēna rakstījusi dzejas recenzijas, tulkojusi bērnu pasakas no krievu, angļu, vācu un pat bengāļu valodas.

Starp ievērojamākajiem un nozīmīgākajiem rakstnieces darbiem ir:
•    1992. gadā izdotā 1. autores pasaku grāmata – “Tuksaks un Mamolis”;
•    pasaku grāmata “Pulksteņu nakts gaitas”, kura izdota 1997. gadā, bet 2008. gadā izdota šīs pasakas klausāmgrāmatas versija, kuru ierunājusi Vera Singajevska;
•    2001. gadā izdotās “Pilsētas Pasakas un Pasaules Pasakas”;
•    pasaka “Princese Aurēlija un kokspoki”, kas izdota 2011. gadā;
•    “Deguns debesīs” (2011);
•    dzejoļu grāmata “Krupītes kurpītes” (2012.gads) – iekļauta lasīšanas veicināšanas programmā “Bērnu un jauniešu žūrija”;
•    pasaku grāmata “Mazais mākoņzaurs”(2013. gads) – – iekļauta lasīšanas veicināšanas programmā „Bērnu un jauniešu žūrija”.
Māras Cielēnas pasakas apkopotas krājumā – “Pasakas”.