Rakveres Centrālās bibliotēkas direktore Kaili Ounapuu-Seidelberg Dobeles novada bibliotekāres iepazīstināja ar Igaunijas bibliotēku sistēmas specifiku, bibliotekāro darbu, novada bibliotēku darbību, kā arī dalījās pieredzē ar savu bibliotekāra darba pieredzi. Dobeles novada bibliotekāres uzdeva jautājumus un stāstīja par savu pieredzi, tādējādi bija iespēja salīdzināt un atrast kopīgo un atšķirīgo Latvijas un Igaunijas bibliotēku sistēmā.

 

Rakveres Centrālā bibliotēka mūs pārsteidza ar interesanti aprīkoto Bērnu nodaļu un tajā pieejamajiem pakalpojumiem, piemēram grāmatu lasīšana kopā ar īstu suni, kas ir speciāli sagatavots šādam pakalpojumam. Tas nomierinot bērnu un neliekot, viņam justies neveikli, ja lasīšana tik labi nevedas. Šajā bibliotēkā bija arī īpaša nodaļa, kurā glabājas un ir pieejami dažādi mūzikas ieraksti gan skaņuplatēs, gan diskos.

 

Savukārt  Someru   bibliotēka pārsteidza ar savu modero dizainu un plašumu. Šajā ēkā atrodas ne tikai bibliotēka, bet arī tiek rīkoti pasākumi atrodas Dienas centrs, telpas pašdarbnieku kolektīvu mēģinājumiem un citas pašvaldības iestādes. Šī ēka bija labs piemērs, kā var sadarboties vairākas iestādes.

 

Arī Kadrina bibliotēkā varēja smelties idejas ikdienas darbam.

17.jūnijā bibliotekāri iepazinās ar Rakveres pilsētas ievērojamākajām vietām un apmeklēja Rakveres pili. Mājupceļā tika apskatīts Paides tornis, kurā interaktīvā veidā var iepazīt Igaunijas vēsturi.