Bezvadu internets un mākoņpakalpojumi ļauj cilvēkiem strādāt praktiski jebkur, norāda lietpratēji.

 

Jauno mediju un digitālā mārketinga speciālists Artūrs Mednis uzsver: “Mūsdienās strādāt ārpus biroja var jebkur, un tas nemaksā gandrīz neko. Šodien arī pats došos ārpus telpām, izmantojot iespēju lietot internetu vietās, kur tas ir brīvi pieejams. Pilsētniekus aicinu dodies uz kādu ēnainu vietu parkā vai kafejnīcām. Rīgai ir paveicies – neatceros nevienu citu Eiropas pilsētu, kur būtu tik daudz restorānu un kafejnīcu, kur pieejams bezmaksas Wi-Fi, Protams, ne visiem darbs saistīts ar internetu, bet lielākajai daļai cilvēku tā ir lieliska iespēja pavadīt dienu ārpus ofisa.”

 

Savukārt personālvadības speciāliste, Creative Technologies vadītāja, Katri Vintiša piebilst, ka “diena ārpus biroja kā svaiga gaisa malks ir iespēja aizbēgt no darba ikdienas un ierastajiem “traucēkļiem” un “laika zagļiem”, būt pašam sava laika pārvaldniekam”. Vintiša uzsver: “Nebūtu pārsteigums, ja darbs šajā dienā būtu produktīvāks un iedvesmas bagātāks. No vadības viedokļa tā ir uzticēšanās, kas veicina atbildības uzņemšanos un vairo motivāciju.”

 

Reaģējot uz interneta lietotāju pieprasījumu, pavasarī Lattelecom atvēra vairāk nekā 2000 bezmaksas Wi-Fi punktu visā Latvijā. Pēc bezmaksas Wi-Fi nodrošināšanas bezvadu interneta lietotāju skaits pieaudzis par 220%. Tāpat pieejami mākoņpakalpojumi “eDati”, kas paredz mūsdienīgu datu uzglabāšanu – datus iespējams novietot ne tikai serverī, bet arī “datu mākonī”, pie kā var piekļūt no jebkuras vietas pasaulē.

 

TOP vietas strādāšanai ārpus biroja

 

Lattelecom veiktajā aptaujā noskaidrots – vairāk nekā puse Latvijas iedzīvotāju vēlētos lietot bezmaksas Wi-Fi kafejnīcās, restorānos un citās ēdināšanas iestādēs, teju katrs otrais izmantotu bezvadu internetu parkos un citur brīvā dabā. TOP vietas, kur Rīgā iespējams piekļūt bezmaksas internetam, ir Vērmanes dārzs, Bastejkalns, Ziedoņdārzs, Doma laukums, Līvu laukums un citas publiskas vietas. Konkrētākas bezmaksas Wi-Fi atrašanās vietas visā Latvijā iespējams atrast interneta vietnē www.wifi.lv, ievadot savas pilsētas vai interesējošās ielas nosaukumu.

 

10 padomi Wi-Fi lietošanai ārpus biroja

 

• Lai diena ārpus biroja būtu produktīva, ieteicams atrast sev ērtāko “ofisu” ārpus telpām (parku, kafejnīcu, bibliotēku vai kādu citu vietu), kur ir īstā atmosfēra strādāšanai un kur pieejams bezvadu internets bez maksas.

• Parūpējies, lai visi nepieciešamie dokumenti saglabāti drošā vietā, piemēram, datorā, zibatmiņā vai “datu mākonī”.

• Pie viena Wi-Fi punkta var pieslēgties aptuveni 50 cilvēku, tas nozīmē – dienu ārpus biroja var pavadīt kopā ar citiem cilvēkiem jebkurā vietā, kur pieejams bezmaksas Wi-Fi. Aicini kolēģus un draugus pavadīt dienu kopā!

• Laikus nodrošinies ar laikapstākļiem piemērotu apģērbu un citiem rekvizītiem (saulessargu, spilvenu, vējjaku, take-away kafiju, ūdeni vai jebkuru citu lietu), bez kā ierastā biroja ikdiena nav iedomājama.

• Kad atrasts tuvākais un ērtākais Lattelecom bezmaksas Wi-Fi punkts, pieslēdzies bezvadu internetam vien ar pāris klikšķiem.

• Lai lietotu bezmaksas Wi-Fi, klēpja datorā vai mobilajā ierīcē (viedtālrunī, planšetē u.tml.) izvēlies “Lattelecom_Wi-Fi” tīklu un atver interneta pārlūka programmu.

• Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies Wi-Fi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu.

• Kad notikusi pieslēgšanās, sērfo internetā bez jebkādiem ierobežojumiem – vari strādāt, lejupielādējot dažādus dokumentus, un brīvākos brīžos atpūsties, skatoties filmas vai klausoties radio.

• Pēc pusstundas, lai atjaunotu interneta piekļuvi, atkārto iepriekš minētās darbības.

• Jautājumu vai neskaidrību gadījumā vērsies pie Lattelecom servisa, sazinoties pa tālruni 177.

 

Papildu informācija:

 

Līga Bite

Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Tālr.: 67055740; 29109944

E-pasts: liga.bite@lattelecom.lv

 

www.lattelecom.lv, www.piesledzieslatvija.lv

www.Twitter.com/Lattelecom

www.Facebook.com/Lattelecom

www.Draugiem.lv/Lattelecom

www.flickr.com/photos/lattelecom/