Krievu un austrumeiropas resursi

Slavus – Centrālās, Austrumu un Dienvidaustrumu Eiropas akadēmisko kultūras un humanitāro zinātņu periodisko izdevumu bibliogrāfisko ierakstu datubāze. Tā nodrošina piekļuvi vairāk nekā 210 000 bibliogrāfiskajiem ierakstiem, grāmatu recenzijām un citiem izdevumiem dažādās nozarēs (vēsture, literatūra, filozofija, valodniecība, etnoloģija, teātris, kino), kā arī reģionālajiem pētījumiem.

Ķīnas un arābu akadēmiskie resursi angļu valodā

Chinese academic journals – vairāk nekā 300 galvenie akadēmiskie žurnāli angļu valodā, kas aptver dabaszinātnes, inženierzinātnes, lauksaimniecību, medicīnu, sociālās un humanitārās zinātnes u. c.

Chinese academic journals – vairāk nekā 7000 nosaukumi, kas aptver dabaszinātnes, inženierzinātnes, lauksaimniecību, medicīnu, sociālās un humanitārās zinātnes u. c. Pilnteksti ir pieejami no 1994. gada.

Chinese yearly books – aptuveni 1500 nosaukumu tādās nozarēs kā literatūra, filozofija, vēsture, rūpniecība, ekonomika, tiesību zinātnes, lauksaimniecība u. c.

Chinese doctoral dissertations – vairāk nekā 240 000 darbi, kas aizstāvēti Ķīnā kopš 1994. gada, tādās nozarēs kā literatūra, filozofija, vēsture, rūpniecība, ekonomika, tiesību zinātnes, lauksaimniecība u. c.

Academic journals – aptuveni 200 ietekmīgi žurnāli arābu, angļu, franču, ebreju un spāņu valodā.

Academic books – vairāk nekā 200 Arābu pasaules vadošo izdevēju nosaukumi dažādās zinātņu nozarēs arābu, angļu un franču valodā.

Theses and dissertations – satur vairāk nekā 3000 Tuvo Austrumu vadošo universitāšu absolventu pilntekstu tēzes un disertācijas dažādās zinātņu nozarēs arābu, angļu un franču valodā.

Tiek piedāvāts viena mēneša bezmaksas izmēģinājums. Lai pieteiktu dalību tajā, lūdzu, līdz 06.02.2015. nosūtiet pieteikumu uz e-pastu: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv, norādot, tieši kuras datubāzes vēlaties izmēģināt.

Paldies jau iepriekš par Jūsu atsaucību!

Kontaktinformācija:
Agrita Sagalajeva
Projekta “Elektroniskās publikācijas Latvijas bibliotēkām” koordinatore
Kultūras informācijas sistēmu centrs
Tērbatas iela 53-2, Rīga, LV-1011
Tālrunis: 67844896
E-pasts: agrita.sagalajeva@kis.gov.lv