Petīcijas parakstīšana aizņems tikai dažas sekundes – sekojiet SAITEI, ievadiet savu vārdu un e-pasta adresi, un apstipriniet ievadīto ar pogu “Sign now”.

 

Kāpēc tiek lūgta palīdzība? Pēc 2015. gada tiek plānots deviņkārtīgi samazināt finansējumu, kura ietvaros Europeana tiek uzturēta. Tā turpinās pastāvēt, bet tai finansējuma ziņā būs jākonkurē ar e-veselības, e-tiesību un drošāka interneta programmām. Zaudējot finansējumu, zudīs arī liela daļa no vairāku gadu garumā projektos ieguldītā darba.

 

Europeana strādā ar galerijām, bibliotēkām, arhīviem un muzejiem visā Eiropā, lai nodrošinātu zināšanu un kultūras mantojuma pieejamību tiešsaistē. Mēs uzrunājam ikvienu Eiropā, jo saistoši piedāvājam vēsturi un kultūras mantojumu – 27 miljonus grāmatu, attēlu, filmu un skaņas ierakstu. Sadarbībā ar mūsu partneriem visā Eiropā mēs meklējam jaunus veidus, kā padarīt cilvēkiem kultūru pieejamāku – tās ir tīmekļa vietnes, aplikācijas, programmatūra un sociālie tīkli, kur mēs dalāmies ar mūsu pieredzi, biznesa modeļiem un kodu, kā arī pakalpojumi izglītībai un tūrismam. Eiropai ir vajadzīgas mūsu inovācijas, jo digitālā joma ir viens no straujāk augošajiem ekonomikas sektoriem.

 

Atbalstot Europeana, Jūs atbalstāt Eiropu. Neviens no mums nevar atļauties zaudēt pakalpojumu, kas ir noderīgs gan cilvēkiem, gan ekonomikai kopumā. Lūdzu paudiet savu atbalstu, parakstot petīciju un izplatot informāciju par to citiem.

 

Petīcija ir pieejama angļu, franču un vācu valodās.

 

Lai iegūtu papildu informāciju par kampaņu, Jūs varat sekot mūsu aktivitātēm Twitter #AllezCulture, pievienoties Facebook grupai vai apmeklēt kampaņas mājas lapu.