Iedvesmu izstādē apskatāmajiem darbiem māksliniece ir guvusi dabā. Gleznas vēsta par autores impresijām, kas gūtas, izsekojot pļavā notiekošajām pārmaiņām plaukšanas un ziedēšanas gadalaikā.

“PĻAVA ir skaista, sentimentāla, ziedoša un jau pārziedējusi! Mainīga! Klusa un skaņa – kukaiņu sanēšana, spārnu švīkstēšana, smilgu skaru saskaršanās, silta gaisa virmošana! Krāsaina – pieneņu klājs, margrietiņu pļava, āboliņa klajums, pagājušā gada sakritušās lapas, silts zāles zaļums! Saulaina vai lietū mazgājas!” Tā izstādes ekspozīcijas tematiku raksturo Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiāles pasniedzēja, māksliniece Daina Manuško.

 

Agra Ritiņa ir dzimusi 1975. gada 30. novembrī Ludzā, šobrīd strādā Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā par gleznošanas un rokdarbu pasniedzēju. Ir studējusi glezniecību Latvijas Mākslas akadēmijas Latgales filiālē un Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūrā. Kopš 1997. gada aktīvi piedalās dažādās izstādēs, plenēros un konkursos. Mākslinieces personālizstādes ir notikušas Balvos, Daugavpilī, Līvānos, Ludzā, Preiļos Rēzeknē, Rīgā un Valmierā.

 

Izstāde Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā būs apskatāma līdz 1. septembrim.