Lai pirmais Latvijas bibliotēku ideju tiešsaistes tirgus noritētu bez iespējamām tehniskām problēmām, visām Ideju tirgus idejām ir jābūt iepriekš ierakstītām video formātā. Iesniegtie video ieraksti tiks demonstrēti pasākuma norises dienā tiešsaistē atbilstoši LBB valdes izveidotajai programmai. Pasākumu noslēgs reāllaika jautājumu un atbilžu sesija un balsojums par labāko ideju.

Ideju tirgū ir aicināta piedalīties ikviena bibliotēka un ar bibliotēku nozari saistīta institūcija, ievērojot Ideju tirgus nolikuma prasības. Visiem ideju pieteikumiem jāatbilst Latvijas Bibliotēku festivāla tēmai “Darīt neticamo!”. Iesniegtie video drīkst saturēt idejas demonstrāciju jebkurā veidā – prezentācija, plakāts, brīvs stāstījums, produkta vai pakalpojuma demonstrācija u. tml.

Publisko bibliotēku dalība Ideju tirgū notiks, ievērojot Latvijas bibliotēku reģionālo sistēmu – katra reģiona galvenā bibliotēka iesniedz vienu kopēju video no sava reģiona bibliotēkām. Video garums nedrīkst pārsniegt 7 minūtes. Vēlams neveidot video kā apkopojumu par to, ko dara reģiona bibliotēkas, bet izcelt atsevišķas īpaši interesantas un inovatīvas idejas. Pārējie bibliotēku veidi iesniedz individuālus ideju pieteikumus. Video garums nedrīkst pārsniegt 3 minūtes. Liela ideju pieteikumu skaita gadījumā priekšroka tiks dota LBB, Latvijas Akadēmisko bibliotēku asociācijas (LATABA) un Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības (LSBB) biedriem.

Sakarā ar to, ka pagājušogad plānotais Ideju tirgus nenotika un iepriekšējais periods mums visiem ir bijis gana izaicinošs, LBB valde ir pārliecināta, ka jūsu apcirkņos netrūkst īstenotu neticamu ideju! Aicinām būt drosmīgiem un dalīties ar savās bibliotēkās īstenotām oriģinālām, radošām un laikmetīgām idejām! Atliek vien sagatavot video un aizpildīt pieteikuma anketu!

Pagastu un mazo pilsētu bibliotēkas par savu ideju demonstrācijas iespējām sazinās ar sava reģiona galveno bibliotēku!

Mēs ticam, ka jūs esat īstenojuši daudz neticama un to darīsiet arī turpmāk! Gaidām pieteikumus!

Ideju tirgus nolikums
Pieteikuma anketa (aizpildīšanas termiņš – 31. marts)

 

Ziņu sagatavoja:
LBB valdes priekšsēdētāja
LNB Bibliotēku attīstības centra galvenā bibliotekāre
Māra Jēkabsone