Ar izstādes starpniecību Zviedru institūts sadarbībā ar Zviedrijas Bērnu literatūras institūtu, LNB Bērnu literatūras centru un apgādu “Zvaigzne ABC” vēlas iedvesmot sabiedrību uz plašāku dialogu par bērnu literatūras nozīmi un veicināt grāmatu starptautisko apriti. Rakstnieki, dzejnieki, ilustrētāji, tulkotāji, izdevniecību darbinieki, mācībspēki, bibliotekāri, pētnieki un lasītāji – katram ir būtiska loma šajā kopējā darbā.


Apmeklētājiem būs pieejams arī informatīvs izdevums, kas iepazīstinās ar autoriem un ilustratoriem, kuru darbi ir iekļauti ekspozīcijā, kā arī sniegs ieskatu Zviedrijas Bērnu literatūras institūta darbībā, Astrīdas Lindgrēnas piemiņas balvas norisēs un aktuālo kontaktinformāciju par grāmatu apgādiem Zviedrijā.

Izstādes ietvaros 8. septembrī, Starptautiskajā rakstītpratības dienā, tiks rīkota Zviedru bērnu literatūras diena LNB. Tās laikā tiks runāts par lasīšanu, bērnu literatūru Zviedrijā, kā arī, piedaloties autoram un ilustratoram Jākobam Vegēliusam, notiks grāmatas “Slepkavas pērtiķis” atvēršana un pasākums bērniem. Jākoba Vegēliusa viesošanās un dalība Zviedru bērnu literatūras dienas ietvaros rīkotajos pasākumos iespējama, pateicoties atbalstam no Ziemeļvalstu Ministru padomes biroja Latvijā. Bibliotekāriem šajā dienā būs iespēja piedalīties seminārā “Lasi klusi, lasi skaļi – lasi!”.

 

  

Papildus informācija:

Aiga Grēniņa

Bērnu literatūras centra galvenā bibliotekāre

Latvijas Nacionālā bibliotēka

Tālr.: 67716040

E-pasts: aiga.grenina@lnb.lv