No 2011. gada 19. līdz 30. septembrim Leipcigā notiks žurnālistikas seminārs.

 

Saksijas Mediju izglītības fonds kopš 2001. gada reizi gadā septembrī rīko žurnālistikas semināru 14 žurnālistiem no Centrāleiropas un Austrumeiropas. Uz semināru var pieteikties žurnālisti vecumā līdz 35 gadiem un ar labām vācu valodas zināšanām.

 

Šogad seminārs notiks no 19. līdz 30. septembrim Leipcigā. Dalībniekiem būs iespēja iepazīties ar VFR duālās radio, televīzijas, drukāto un tiešsaistes mediju sistēmas struktūrām un darbai veidu. Īpašs akcents tiks likts uz Vidusvācijas mediju vidi. Līdzās profesionālās tālākizglītības pasākumiem ļoti svarīga ir arī semināra dalībnieku savstarpējā pieredzes un kultūras apmaiņa.

 

Semināra rīkotājs ir Saksijas Mediju izglītības fonds (Sächsische Stiftung für Medienausbildung (SSM), kura uzturētāji ir Vidusvācijas Radio (Mitteldeutscher Rundfunk (MDR)) un Saksijas privātā radio un jauno mediju valsts pārvalde (Sächsische Landesanstalt für privaten Rundfunk und neue Medien (SLM)). Visas semināra dalībnieku izmaksas (ceļojums, ēdināšana, dzīvošana) sedz fonds.

 

Sīkāka informācija par programmu un dalības nosacījumiem, kā arī par iepriekšējo gadu semināriem skatīt www.ssm-seminar.de vai pievienotajā info brošūrā. Pielikumā arī pieteikuma formulārs.

 

Dallībai seminārā var pieteikties žurnālisti no Centrāleiropas un Austrumeiropas, kuri pieteikšanās brīdī nav vecāki par 35 gadiem. Priekšnosacījumi ir pieredze mediju darbā un labas vācu valodas zināšanas, jo visa semināra un informatīvā ceļojuma programma notiek tikai vācu valodā. Ceļojuma, ēdināšanas un izmitināšanas izmaksas sedz Saksijas Mediju izglītības fonds.

 

Pieteikumi jāiesniedz līdz 2011. gada 19.augustam.