Digitālais centrs visu aprīli organizēs pasākumus dažādām vecuma un interešu grupām. Šodien Digitālajā centrā notiek Karjeras izvēles dienas pasākums, bet 4. aprīlī norisināsies konkurss Ventspils vispārizglītojošo skolu skolēniem “ITiņš”. Konkursa mērķis ir veicināt skolēnu interesi par datorzinībām un apzināt Ventspils vispārizglītojošo skolu talantīgākos audzēkņus informācijas tehnoloģiju jomā.

 

Piektdien, 5. aprīlī, plkst.17.00 visi interesenti tiek aicināti uz “Ventspils jauniešu īsfilmu festivāla 2013” noslēguma pasākumu, kurā tiks demonstrētas gan šī gada, gan iepriekšējo gadu festivālam iesniegtās filmas un tiks apbalvoti uzvarētāji.

 

Arī pārējās aprīļa nedēļās Digitālais centrs ir sagatavojis pasākumus dažādām interešu grupām.

 

Ventspils pilsētas pašvaldības iestāde “Ventspils Digitālais centrs” pirmos pāris gadus atradās vienā nelielā kabinetā Ventspils domes ēkā, bet kopš 2005. gada augusta izvietota atsevišķās telpās Akmeņu ielā 3, Ventspilī. Tā kolektīvs ir pieaudzis līdz 15 cilvēkiem.

 

Lielākajai daļai Ventspils pilsētas iedzīvotāju un viesu Digitālais centrs ir zināms kā vieta, kur bez maksas var izmantot internetu un saņemt dažādus biroja pakalpojumus, kā arī apgūt dažādus apmācību kursus par informācijas tehnoloģiju lietojumu. Papildus šiem pakalpojumiem Digitālais centrs arī nodrošina lietotāju atbalsta pakalpojumus visām Latvijas bibliotēkām, lielākajai daļai Latvijas skolu, kā arī visām Ventspils skolām un pašvaldības iestādēm. Digitālā centra pārraudzībā arī ir Ventspils optiskais datu pārraides tīkls, kas gadu no gada attīstās abās Ventas pusēs un nodrošina augstākās kvalitātes interneta pieslēgumu visām pašvaldības iestādēm un skolām, kā arī ir izveidots Latvijā plašākais bezvadu tīkls.