2018. gada 9. jūnijā no plkst.14.00 līdz 17.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Pludmales lasītavā (Lucavsalas sporta un atpūtas parkā) ikviens interesents ir laipni aicināts piedalīties Vispasaules publiskās adīšanas akcijā, kas šajā datumā norisinās visā pasaulē. 

 

 Publisko adīšanas dienu jeb World Wide Knit in Public Day pasaulē atzīmē kopš 2005. gada. Lai gan adīšana ir nodarbe, ko parasti veic vienatnē, kad, koncentrējoties tikai uz adījumu, var atslēgties no ikdienas problēmām, tomēr vienu reizi gadā ikviens adītājs aicināts iziet ārā no savas ierastās adīšanas vides un atrast sev līdzīgos Vispasaules Publiskās adīšanas pasākumā. Varbūt tieši šajā pasākumā jūs satiksiet savus kaimiņus vai attālus paziņas, par kuriem nemaz nenojautāt, ka viņi ada. Vairāk par publisko adīšanas dienu lasāms adītāju mājaslapā: https://www.wwkipday.com/  

 

 Rīgas Centrālās bibliotēkas Pieaugušo literatūras nodaļas rokdarbu klubiņš „Dzintras Dzīpariņi” Vispasaules publiskajā adīšanas dienā piedalās jau ceturto gadu, katrreiz neaprobežojoties tikai ar adīšanu vien, bet aicinot šajā akcijā iesaistīties arī citu rokdarbu pratējus. 

 

 Pasākuma programma:

  ekspresizstāde „Atrasts par Lucavsalu” un stāstījums par salas vēsturi;

  darināsim dāvanu Latvijas simtgadei – turpināsim linu „Goda dvieļa” rotāšanu ar izšūtām latvju zīmēm. Gaidot Latvijas simtgadi, rokdarbu klubiņš „Dzintras Dzīpariņi” vēlas sagatavot simbolisku dāvanu Latvijai – „Goda dvieli”, kura rotāšanā līdz pat 2018. gada novembrim Rīgas Centrālajā bibliotēkā (Brīvības ielā 49/53, 2.stāvā) varēs iesaistīties ikviens bibliotēkas apmeklētājs, izšujot etnogrāfiskās zīmes uz linu dvieļa. 

savu rokdarbu prezentēšana, pieredzes apmaiņa un jaunu paņēmienu apgūšana

 

Adīsim, tamborēsim un izšūsim 9. jūnijā no plkst.14.00 līdz 17.00 Rīgas Centrālās bibliotēkas Pludmales lasītavā (Lucavsalas sporta un atpūtas parkā iepretī sarkanajai policijas ēkai)! 

 

Nokļūšana pasākuma teritorijā:

no Rīgas centra: 19. trolejbuss, 233. minibuss līdz pieturai „Lucavsala”

no Pārdaugavas: 19. trolejbuss, 40. autobuss, 233. minibuss līdz pieturai „Lucavsala”


Vairāk informācijas bibliotēkā: tālr. 67181018


Informāciju sagatavoja: 

Santa Rukmane

Rīgas Centrālās bibliotēkas

Pieaugušo literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre

Tālr.: 67181018