Lai rosinātu diskusiju par detektīvžanru Latvijā un iepazīstinātu lasītājus ar jaunākajiem darbiem, Apgāds Zvaigzne ABC ielūdz uz triju romānu atvēršanas pasākumu Rīgas Centrālajā bibliotēkā 7. jūnijā plkst. 17.00, kur būs iespēja iepazīties ar rakstniecēm Ingunu Dimanti, Aiju Mikeli un Janu Veinbergu, ieklausīties romānu lasītājos, uzdot jautājumus un saņemt autogrāfus.

 
Inguna Dimante absolvējusi Latvijas Universitātes Svešvalodu fakultāti un ieguvusi pedagoģijas maģistra grādu. Rakstīšanai pievērsusies samērā nesen. “Nāve kraukļu ciemā” ir autores trešais romāns.


Aija Mikele (agrāk Zuja) ir septiņu romānu autore, publicējusies arī vairākos kopkrājumos. Rakstniece absolvējusi Daugavpils universitātes Fizikas un matemātikas fakultāti, bet literatūrai pievērsusies kopš 1999. gada. Laikraksta “Rēzeknes Vēstis” žurnāliste un literātu biedrības “Latgales ūdensroze” vadītāja. Aija Mikele iepazīstinās ar savu jaunāko detektīvromānu “Kritušais eņģelis”. Kas galu galā gūs virsroku – noziedznieka spožais analītiskais prāts vai izmeklētāja uzticēšanās savai intuīcijai? To uzzināsim detektīvromānā “Kritušais eņģelis”.


Janas Veinbergas romāns “Svešais draugs” ir jau otrais rakstnieces darbs, kuram viņa piešķīrusi žanra apzīmējumu “romantisks detektīvs”. “Ikdienā jau vairākus gadus palīdzu sadarboties cilvēkiem un organizācijām, lai uzlabotu izglītības kvalitāti. Tas ir dinamisks un daudzkrāsains darbs, kurš nekad neapsīkst. Tomēr būtiska manas sirds daļa vienmēr piederēs rakstniecībai. Pabeigts stāsts, izdevniecībā iesniegts romāns, mana grāmata lasītāja rokās piešķir dzīvei to dimensiju, par kuru saka: ES ESMU… Es esmu tā, kurai jārada stāsti. Īsāki un garāki.” Tā sevi raksturo autore Jana Veinberga.  Uz tikšanos Rīgas Centrālajā bibliotēkā!

 

 
Informāciju sagatavoja:

Gunta Ozola

Rīgas Centrālās bibliotēkas

Pieaugušo literatūras nodaļas vadītāja 

 

Kontaktinformācija bibliotēkā: tālr. 67037125