Kocēnu pagasta 1. bibliotēkā notiks dzejnieka Vika jaunās dzejas grāmatas “maziņā” atvēršanas svētki, kuros piedalīsies  autors un izdevēja Valters un Rapa pārstāvji. Dziesmas ar dzejnieka vārdiem izdziedās vokālais ansamblis Ad Rem.

 

Miniatūro dzejas grāmatu veido, no skanīgām un dzēlīgām četrrindēm radītas, zobgalīga teicēja pārdomas par aktuālajiem procesiem Latvijas un pasaules politiskajā, un sabiedriskajā dzīvē. Tomēr ironizējošā un skarbā ietvarā autora ieliktās idejas neaicina uz revolūciju un nepiedāvā problēmu risinājumus, bet liek lasītājam solidarizēties ar autoru tā pārdomās un caur satīras prizmu palūkoties gan uz pasauli, gan uz sevi pašu.

Vika “maziņā”, lai arī tiešām maziņa un pieticīga, būs tuva teju katram Latvijas iedzīvotājam. Katrai Vika radītajai četrrindei ir pamatīgs potenciāls kļūt par tautas folkloru, asprātīgu un populāru izsaucienu vai frazeoloģismu, kas atspoguļo cilvēces noskaņojumu brīdī, kad liekas, ka viss iet šķērsām. Četrrindēs autors ir prasmīgi iestrādājis plašu alūziju, simbolu un kultūrvēsturisku atsauču klāstu, kas padara šo darbu ne tikai valodiski izklaidējošu, bet arī intelektuāli piesātinātu.(https://www.valtersunrapa.lv/lv/book/mazina.42028.html)