Kā iesniegt ienākumu deklarāciju nodokļu pārmaksas atgūšanai, lietot dažādas elektroniskās datu bāzes, mobilās aplikācijas, planšetdatorus, e-grāmatas, izmēģināt jaunus datordizaina rīkus un parūpēties par drošību internetā – šie ir tikai daži no tematiem, kurus bez maksas aicina izzināt bibliotēkas daudzviet Latvijā. Visus pasākumus līdztekus citu institūciju plānotajām norisēm iespējams skatīt e-prasmju nedēļas kalendārā; plašu aktivitāšu programmu sagatavojusi arī Latvijas Nacionālā bibliotēka.

 

Lielākajā daļā bibliotēku dažādas digitālās prasmes apmeklētājiem iespējams apgūt regulāri, ne tikai e-prasmju nedēļā. Ar labās prakses piemēriem jau šobrīd var lepoties daudzas bibliotēkas (digitālo tehnoloģiju kursi dažādām paaudzēm, informācijpratības un medijpratības nodarbības, konsultācijas e-pakalpojumu izmantošanā u. c.), un paredzams, ka arī nākotnē šie jautājumi kļūs aizvien aktuālāki. Pateicoties plašam bibliotēku tīklam ar interneta piekļuvi (1708 bibliotēkas Latvijā), dažādi ar tīmekļa vidi saistīti pakalpojumi ir pieejami ikvienam iedzīvotājam.

 

Par e-prasmju nedēļu

Latvijā e-prasmju nedēļa tiek organizēta Eiropas kampaņas “European Get Online week 2017” ietvaros un notiek jau astoto reizi. Tās mērķis ir demonstrēt digitālajā laikmetā dzīvojošajai sabiedrībai e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un cilvēka personiskajā izaugsmē. Šogad e-prasmju nedēļas tēmas ir kiberdrošība un digitālā drošība, e-prasmes nodarbinātībai, uzņēmējdarbībai un e-pakalpojumi. Tāpat nedēļas laikā vairāki pasākumi tiks veltīti digitālajām prasmēm un tehnoloģiju lomai izglītībā. Vairāk par e-prasmju nedēļu: e-prasmes.lv.

 

E-prasmju nedēļu Latvijā organizē Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija ar valsts un privātā sektora partneriem un novadu pašvaldībām. E-prasmju nedēļas galvenie partneri ir Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs un “Microsoft Latvia”.