Pasākumu vadīja Raiņa mājas-muzeja vadītāja Žanna Žiļina, piedalījās Kirovas apgabala Memoriālo muzeju apvienības vadītāja Margarita Lukina, vietējie preses un kultūras jomas pārstāji. Izstāde muzejā apmeklētājiem apskatāma jau no janvāra sākuma un turpināsies līdz februāra beigām.

 

Latvijas vēstniecība KF cieši sadarbojas ar Raiņa mājas-muzeja vadību. 2011. gada nogalē muzejā tika eksponēta Latvijas Nacionālās bibliotēkas izstāde “Latvieši Krievijā”, kas stāsta par to latviešu likteņiem, kuri 19. gadsimta beigās un 20. gadsimta sākumā labākas dzīves meklējumos izceļoja uz Krieviju. Muzeja divdesmit gadu jubilejas svinībās piedalījās Latvijas vēstnieks KF Edgars Skuja un viesi no Latvijas – Memoriālo muzeju apvienības vadītāja Rita Meinerte un Raiņa un Aspazijas mājas vadītāja Gaida Jablovska. Izstāde “Zudusī darbīgā Latvija” ir kārtējais vēstniecības organizētais pasākums Slobodskā, lai tālāk stiprinātu labās Latvijas un Kirovas apgabala attiecības.

 

Raiņa muzejs Slobodskā ir unikāls. 2012. gada maijā muzejs svinēja divdesmit gadu pastāvēšanas jubileju. Muzejā ir ne tikai liecības par vienu no izcilākajiem latviešu literātiem, bet arī grāmatu un dažādu materiālu kolekcija par Raiņa dzīvi un daiļradi.

 

Vēstniecība pateicas Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktoram Andrim Vilkam, Izstāžu nodaļas vadītājai Liegai Piešiņai un Uzziņu un informācijas centra Lietišķās informācijas sektora vadītājai Gintai Zalcmanei par atsaucību izstādes eksponēšanā Krievijā.