“Brīvprātīgo magnēts 2012” ir atzinība par brīvprātīgo darba prestiža celšanu, tā publicitāti, citu iesaistīšanu un motivēšanu.

Ventspils brīvprātīgo komandu “Blāzma” un “LVseja” sastāvā, katru trešdienu Galvenajā bibliotēkā lasot grāmatas un žurnālus cilvēkiem ar redzes problēmām, darbojas Ventspils Augstskolas studenti. Šāda sadarbība no vienas puses sekmē iedzīvotāju ar īpašām vajadzībām dzīves kvalitātes uzlabošanu un sociālo kontaktu veidošanu, bet no otras puses- pieredzes, savu prasmju un talanta attīstību brīvprātīgā darba veicējiem.

Komandas “Blāzma” jaunieši: “Tā kā studenti ne vienmēr ir tie, kas var palīdzēt, sniedzot, piemēram, finansiālu atbalstu, tad šī bija mūsu iespēja palīdzēt cilvēkiem ar mums tik pašsaprotamām lietām – spēju būt līdzās un “būt par acīm” vājredzīgiem un neredzīgiem cilvēkiem, lasot priekšā dažādus periodiskos izdevumus, grāmatas. Lai arī mums pašiem tas liekas pašsaprotami – redzēt, lasīt, pārvietoties bez problēmām, pārvarot dažādus šķēršļus – ir grūti iedomāties, kā ir „dzīvot tumsā”. Tāpēc, lai arī mēs esam tie, kas ir palīdzētāju lomā, mūsuprāt, vislielāko pieredzi un ieguvumu gūstam tieši mēs paši.”

Komandas “LV Seja” jaunieši: “Nozīme mūsu veiktajam darbam ir veidot vājredzīgo vai neredzīgo cilvēku dzīvi interesantāku, aktīvāku, tas nozīmē, ka mēs vēlamies, lai viņi apmeklē sabiedriskas vietas tāpat kā mēs, un mēs, studenti, ar lielu prieku esam gatavi lasīt priekšā jebko, kas viņiem interesē, un uzskatām, ka šāda veida pasākumus vajadzētu veikt vēl plašākā mērogā. Kā arī mēs gūstam neaizmirstamu pieredzi, zināšanas, kas palīdzēs mums turpmākajā dzīvē, sadarbojoties ar citiem.”

 

Konkursā piedalījās 47 jauniešu komandas no visas Latvijas, kuras sadarbībā ar Latvijas pašvaldībām, bibliotēkām, jauniešu centriem un nevalstiskajām organizācijām, veica brīvprātīgo darbu. Konkursa uzvarētāji Latvijas līmenī tika paziņoti 5. decembrī Rīgā. Balvas ieguva Jelgavas tehnikuma brīvprātīgo komanda, brīvprātīgo darba grupa “Viļakas entuziasti”, jaunatnes organizāciju apvienība “Brīvprātības platforma” un Kristīne Lieldaudziete- Brocēnu novada pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste.