Caur zvaigznēm runās tādi cilvēki kā Sarmīte Ēlerte, Aivars Eipurs, Ieva Akurātere, Imants Auziņš u.c. Dažas no zvaigznēm būs uzlekušas arī pateicoties Pietuka Krustiņam un Ķencim. Izstāde būs apskatāma no 17. – 20. decembrim, bet 21. decembrī tā pārcelsies uz Strazdumuižas klubu, kur notiks jubilejas koncerts.

17. decembrī, pulksten 13:00 Latvijas Neredzīgo bibliotēkā (Rīgā, Juglas ielā 14) lasītavā notiks izstādes “50 Ziemassvētku zvaigznes” atklāšanas svētki. Šajos svētkos varēs iepazīties ar izstādes ideju un mērķi, apskatīt izveidotās zvaigznes un atklāt, ko tās sevī slēpj, kā arī tikties ar tajās iekļauto citātu autoriem un nofotografēties pie kādas no zvaigznēm. Gluži tāpat kā zvaigzne reiz norādīja trim gudrajiem uz Jēzus Kristus piedzimšanu un rādīja ceļu pie viņa, tā arī šīs 50 zvaigznes parādīs ceļu uz turpmāko sadarbību ar bibliotēku labākas sabiedrības veidošanai. Izstādes atklāšanā piedalīsies arī žurnāla „Rosme” jaunā redaktore Anita Zvirgzde, kuras domugrauds ir iekļauts vienā no zvaigznēm. Pasākumu organizēt un vadīt uzticēts Latvijas Neredzīgo bibliotēkas praktikantam Laurim Kuzņecovam, kuram tas būs viens no pēdējiem prakses pārbaudījuma darbiem.

Pasākums sāksies ar Laura paša sacerētu dziesmu “Zvaigzne”, kas veltīta izstādei. Izstādes kuratore Zane Rižija iepazīstinās ar tās unikālo ideju un mērķi. Uzreiz pēc tam muzikālajā daļā uzstāsies neredzīgās meitenes: Anna Dubovika, Renāte Jakovļeva un Linda Lesiņa. Meitenes jau iepriekš ir piedalījušās dažādos kultūras pasākumos, kas notikuši Latvijas Neredzīgo bibliotēkā. Arī šoreiz meitenes palīdzēs uzburt gan neviltotu prieku, gan gaišu svētku noskaņu ikviena klausītāja dvēselē. Tas būs kā patiess un neaizmirstams piedzīvojums, kas vēl ilgi paliks atmiņā un palīdzēs atcerēties izstādes atklāšanas svētkus.

2012. gads ir bibliotēkas jubilejas gads, kam par godu izveidota izstāde. Tā sastāv no 50 zvaigznēm, kurās iekļauti dažādu sadarbības partneru domugraudi. Izstāde 17. – 19. decembrim būs apskatāma no pulksten 10:00 līdz 17:00, 20. decembrī no pulksten 10:00 līdz 15:00, bet 21. decembrī izstāde tiks pārcelta uz Strazdumuižas klubu, kur notiks jubilejas koncerts, no pulksten 17:00.

Par projektu atbildīgā persona:
Gunta Bite

VA “Latvijas Neredzīgo bibliotēkas” Braila raksta nodaļas vadītāja
Tālr.: 67522131; 29137112

E-pasts: gunta.bite@neredzigobiblioteka.lv