Pieteikumus vienā eksemplārā, aizpildot pieteikuma anketu un sniedzot informāciju par kandidātu atbilstoši nolikumam, jāiesniedz personīgi vai pa pastu biedrībai ICOMOS Latvija, Rīga, M.Pils ielā 19 LV 1050.

Kultūras mantojuma Gada balvu piešķirs par ieguldījumu Latvijas kultūras mantojuma saglabāšanā laikā no 2008. līdz 2011. gadam piecās nominācijās: par kultūras mantojuma izpēti, kultūras mantojuma popularizēšanu, kultūras mantojuma restaurāciju, labākajam kultūras pieminekļa saimniekam un Lielo gada balvu mantojumā.

2003. gadā iedibinātā balva pēc divu gadu pārtraukuma šogad atjaunota, sadarbojoties biedrībai ICOMOS Latvija, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijai (turpmāk tekstā – Inspekcija) un UNESCO Latvijas Nacionālajai komisijai (turpmāk tekstā – UNESCO LNK).

Kultūras mantojuma Gada balvas nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama UNESCO LNK un Inspekcijas mājas lapās vai, zvanot uz Inspekciju pa tālruni 67326602, kā arī rakstot e-pastu uz icomos@icomos.lv.

ICOMOS ir Starptautiskā pieminekļu un ievērojamu vietu padome. Tā ir 1965. gadā pēc UNESCO ierosinājuma dibināta starptautiska nevalstiskā organizācija, kas šobrīd ir pasaulē ietekmīgākā profesionālā organizācija kultūras mantojuma nozarē. ICOMOS Latvijas Nacionālā komiteja pastāv jau kopš 1992. gada. 2011. gada janvārī ICOMOS Latvija reģistrēta kā pastāvīga sabiedriska organizācija. Tās sastāvā ir Latvijas mantojuma nozares speciālisti un tā darbojas ar mērķi veicināt kultūras mantojuma saglabāšanu (apzināšanu, izpēti, aizsardzību, restaurāciju, atjaunošanu, popularizēšanu, izmantošanu).