Ik ceturtdienu no jūnija līdz pat augusta beigām Latgales Centrālās bibliotēkas filiālēs pulcējās dažāda vecuma bērni, lai aktīvi un saturīgi pavadītu brīvo laiku – lasītu un apspriestu grāmatas no bibliotēku krājuma, piedalītos viktorīnās un konkursos, sacenstos prāta un galda spēļu turnīros, veidotu dramatizētus un teatralizētus priekšnesumus un apgūtu jaunas prasmes radošās darbnīcās. Tika piedāvāti arī tematiski pasākumi bērnu vasaras nometnēm. Augusta nogalē bibliotēkās notika programmas noslēguma pasākumi, kuru laikā uzcītīgākie un aktīvākie dalībnieki saņēma pārsteiguma balvas – biļetes uz kino.

 

Latgales Centrālajā bibliotēkā trīs vasaras mēnešu garumā bērnu vasaras nometņu grupām tika piedāvāts tematisks pasākums “Ceļojums grāmatu pasaulē”. Savukārt ASV Informācijas centrs aicināja bērnu vasaras nometnes interaktīvi un bilingvāli iepazīt ASV kultūru, ģeogrāfiju un valodu.

 

Trīs mēnešu laikā programmas aktivitātēs Latgales Centrālajā bibliotēkā un filiālēs iesaistījās kopskaitā 253 individuāli dalībnieki (kas ir par 60 vairāk nekā pērn) un 1070 bērni no vasaras nometnēm. Lasītveicināšanas programma “Skaistā vasara bibliotēkā” turpināsies nākamvasar. Būsiet mīļi gaidīti!