2012. gada 2. aprīlī plkst. 16.00 Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas Humanitāro zinātņu lasītavā notiks Valda Rūmnieka un Andreja Miglas jaunākā romāna “Viestura zobens” atvēršanas svētki. Sarīkojumā piedalīsies autori – Andrejs Migla un Valdis Rūmnieks, aktieri Ilga Martinsone un Jānis Dreiblats, aktieris un mūziķis Emīls Dreiblats.

Par romānu

Uz Latvijas augstākā militārā apbalvojuma – Viestura ordeņa – iekalts gadaskaitlis – 1219. Kādēļ tieši šis gads – to vēstīs Jums šis romāns!

Vēsturiskais romāns “Viestura zobens” ir aizrautīgs, piedzīvojumiem un traģiskiem pavērsieniem pilns vēstījums par dižā senās Zemgales valdnieka Viestura dzīvi vienā, ļoti izšķirīgā gadā.

Kā allaž Valda Rūmnieka un Andreja Miglas vēsturiskajos romānos, stingra dokumentalitāte vienojas ar māksliniecisku izdomu, tautas ticējumiem un nostāstiem, atklājot seno zemgaļu godaprātu un varonību.
Romānā plaši atspoguļota seno zemgaļu dzīve – pils nostiprināšana, dažādu sabiedrības slāņu savstarpējās attiecības, arī attiecības ģimenē, jauniešu mīlestība, līgavas zagšana, Lielās dienas tradīcijas utt.