Pirmais pasākuma uzdevums – Ulbrokas bibliotēkas logo izvēle, kas pasākuma laikā un gaitā bija jāvērtē un jāiebalso.
Paši drosmīgākie dalībnieki – Gerda un Kārlis rādīja savu aktiermeistarību, ņemot līdzdalību Brazīlijas pasakas ‘’Kāpēc bruņurupucim bruņas sastāv no gabaliņiem?’’ uzvedumā. Kad galvenais pasākuma jautājums bija noskaidrots, dalībniekiem bija iespēja no grāmatu formas gabaliņiem salikt bruņurupuci.

 

Nākamais uzdevums bija saistībā ar Stopiņu novada teritoriju, kur, savienojot kopā robežpunktus, veidojas bruņurupucis, ko katrs dalībnieks varēja mākslinieciski noformēt. Jāmin vēl arī tas, ka pasākumā piedalījās trīs, viens par otru mazāki bruņurupucīši, kas bija paņemti uz pasākumu no Tīlanu ģimenes personīgās kolekcijas, un, kas turpat paslēpušies, noraudzījās visā notiekošajā. Pasākuma nobeigumā visi kopā baudījām uz vietas radīto bruņurupucīšu izstādi un mielojāmies ar gardumiem.

 

Vasaras brīvlaika otrais literārais ceļojums iezīmējās ģeogrāfiski dažāds, jo līdztekus galvenajam pasākuma jautājumam tika izzināta arī saistība ar XXXI vasaras olimpiskajām spēlēm, kā arī Stopiņu novada izzināšana caur teritorijas izvietojumu Latvijas kartē. Un vēl, bruņurupucis ir arī ilga mūža un gudrības simbols.

 

Ar bibliotekāru aicinājumu, ikvienam, iet gudrības un zināšanas ceļu gan uzsākot, gan turpinot jauno mācību gadu, atvadāmies no vasaras un ar prieku gaidām katru jaunu tikšanos.

 

Ja esam, radījuši interesi par noslēpumaino koferīti, tad Ulbrokas bibliotēkā var izmēģināt uz vietas salikt grāmatu puzli (salikšanas skaits – neierobežots), kā arī ir iespēja nobalsot par ‘’stilīgāko’’ vai ‘’Ulbrokas bibliotēkai piemērotāko’’ logo. 

Paldies visiem pasākuma dalībniekiem par atsaucību un uz tikšanos citos Ulbrokas bibliotēkas rīkotajos pasākumos! 

Foto galerija ar pasākuma laikā fiksētajiem sajūtu mirkļiem skatāma tīmekļa vietnē http://stopini.lv/lv/kultura/ulbrokas-biblioteka/galerijas/kapec-brunurupucim-brunas-sastav-no-gabaliniem vai Ulbrokas bibliotēkā vēja zvana “skaņās”.