To piešķīra Bila un Melindas Geitsu fonds (BMGF) sadarbībā ar EIFL – starptautisku bezpeļņas organizāciju, kuras darbības mērķis ir veicināt bibliotēku attīstību pasaulē. Šis projekts tika realizēts “Apmācību programmas līderiem un inovatoriem” ietvaros ar Mortensona centra (ASV) un projekta “Trešais tēva dēls” atbalstu.

 

Ugāles bibliotēka kopā ar Kursīšu, Pūres un Ezernieku bibliotēkām realizēja projekts “3i – ieraugi, iekadrē, ievieto”. Projekta uzdevums bija, iesaistot brīvprātīgos palīgus, papildināt bibliotēkas novadpētniecības fondu ar fotohroniku gan digitālā formā, gan izgatavojot tradicionālas fotogrāfijas, jo to mūžs noteikti ir ilgāks par digitālajos atmiņu nesējos: datoros, diskos, atmiņu kartēs saglabātajām fotogrāfijām.

 

Gada nogalē Ugāles bibliotēka par projekta līdzekļiem saņēma fotoprinteri EPSON STYLUS PHOTO R2880 un 19. decembrī ar izstādes “Ugāles fotohronika 2011” atvēršanu tika noslēgts šis projekts. 93 bildes stāsta par pagājušā gada notikumiem Ugālē, kurus fiksēja paši pagasta iedzīvotāji.

 

Pateicoties brīvprātīgo palīgu atsaucībai projekta norise bija viegla un aizraujoša. Paldies Aleksandram Hmeļņickim, Laimdotai Junkarai, Reinim Rumpam, Jānim Ansbergam, Sandrai Picalcelmai, Regīnai Artmanei-Hartmanei, Kasparam Petmanim, Robertam Rukam, kuri labprāt dalījās ar saviem foto arhīviem. Izvērtējot projekta ieguvumus un rezultātus, jāsecina, ka tā mērķi ir sasniegti. Bibliotēka ir ieguvusi brīvprātīgos palīgus, kas veido pagasta notikumu fotohroniku, padarot novadpētniecības fondu atraktīvāku un bagātāku. Nododot bibliotēkai digitālās fotogrāfijas, kurās fiksēti dažādi notikumi, procesi, cilvēki, fotogrāfs piedalās savas dzimtās vietas atmiņu veidošanā un saglabāšanā. Ne visur mēs varam būt klāt un ne visu piefiksēt. Katrs notikumus redz, uztver un atspoguļo savādāk. Jo vairāk entuziastu piedalīsies šai procesā, jo pilnīgāku un objektīvāku mēs iegūsim pagasta fotohroniku.

 

Apskatot fotoizstādi, noteikti Jūs atcerēsieties kādu notikumu, kurš izstādē nav atrādīts. Bet tas ir atkarīgs tikai no jums pašiem. Iesaistieties un 2012. gada fotohroniku veidosim kopā! Šoreiz to varētu iekārtot klasiskā fotoalbumā.