Šis ir jau ceturtais Apgāda  Zvaigzne ABC rīkotais  bērnu un jaunatnes oriģinālliteratūras konkurss. Konkursa mērķis ir izdot aktuālas, saprotamas, mākslinieciski augstvērtīgas, jēgpilnas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas bērniem un jauniešiem. Konkursā aicināti piedalīties gan profesionāli rakstnieki, gan jaunie autori. Tieši jaunajiem rakstniekiem konkurss “Zvaigznes grāmata”  nereti izrādījies par pirmo soli ceļā uz pirmo publikāciju un profesionālu rakstniecību.

Konkursā paredzētas trīs nominācijas: ilustrētas grāmatas pirmsskolas vecuma bērniem, grāmatas jaunākā skolas vecuma bērniem un grāmatas vidējā skolas vecuma bērniem vai jauniešiem.

Darbu iesniegšanas termiņš ir 2011. gada 1. oktobris. Konkursa rezultāti tiks paziņoti līdz 2012. gada janvāra beigām.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Apgāda Zvaigzne ABC mājas lapā www.zvaigzne.lv.

 

Konkursā “Zvaigznes grāmata 2010. Latviešu oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem” tika iesniegti aptuveni 60 darbi.

Konkursa I grupā (pirmsskolas vecuma bērnu literatūra) žūrija izlēma galveno balvu nepiešķirt, taču par radošu un oriģinālu ideju piešķirt speciālbalvu iesniegtā darba “Naktiņi” autorēm Mārai Cielēnai un Irēnai Lūsei.

Konkursa II grupā (jaunākā skolas vecuma bērnu literatūra) galveno balvu ieguva Evijas Gulbes un Lindas Lošinas darbs “Koko un Riko”.

Konkursa III grupā (vidējā skolas vecuma bērnu un jauniešu literatūra) galveno balvu ieguva Lauras Dreižes romāns “Laimes monitorings”, kas pie lasītājiem nonāks jau šogad.