Projekta ietvaros no septembra līdz 2017. gada nogalei Daugavpilī notiks desmit lasītāju tikšanās ar pieciem populāriem latviešu literātiem – Ingu Ābeli, Noru Ikstenu, Andru Manfeldi, Osvaldu Zebri un Māri Bērziņu.

 

Projekta 3. kārta turpina lielisko tradīciju piedāvāt daugavpiliešiem regulāras tikšanās ar populāriem latviešu rakstniekiem, dāvājot iespēju tuvāk iepazīt autorus kā personības un diskutēt par viņu daiļradi. Šoreiz, sagaidot Latvijas valsts simtgadi, latviešu literatūras cienītājiem būs unikāla iespēja tikties ar apgāda „Dienas Grāmata” vēstures romānu sērijas „Mēs. Latvija, XX gadsimts” autoriem. Dažu gadu gaitā šī sērija ir kļuvusi par īstu fenomenu latviešu literatūrā. Romāni tiek burtiski izķerti no grāmatnīcu plauktiem, bibliotēkās pēc tiem veidojas rindas, un tie mēnešiem ilgi turas lasītāko grāmatu sarakstos. Šī nezūdošā popularitāte ir skaidrs apliecinājums gan tekstu autoru literārajai meistarībai, gan publikas vajadzībai reflektēt par Latvijas 20. gadsimta vēstures līkločiem, kas īpaši skaidri iezīmējas valsts simtgades gaidās.

 

Svarīgi, ka projekta ietvaros plānotās tikšanās ar sērijas romānu autoriem notiks ne tikai Latgales Centrālajā bibliotēkā, bet arī tās filiālēs un izglītības iestādēs dažādos pilsētas mikrorajonos. Tādējādi iespēja klātienē tikties ar rakstniekiem tiks piedāvāta daudz plašākam interesentu lokam, arī skolu jaunatnei. Dalība visos projekta pasākumos būs bez maksas.

 

Pirmā tikšanās projekta ietvaros notiks septembrī. Tajā ar savu romānu „Svina garša”, kura darbība aptver Latvijai skaudro un traģisko 1939.-1941. g. laikposmu, iepazīstinās rakstnieks, Latvijas literatūras gada balvas laureāts Māris Bērziņš.

 

Savukārt oktobrī, novembrī un decembrī daugavpiliešus gaida tikšanās ar Noru Ikstenu („Mātes piens”), Andru Manfeldi („Virsnieku sievas”), Osvaldu Zebri („Gaiļu kalna ēnā”) un Ingu Ābeli („Duna”). Sīkākas ziņas jau septembrī bibliotēkas mājas lapā www.lcb.lv un sociālajos tīklos.

 

 

Projekts tiek īstenots ar

Valsts Kultūrkapitāla fonda
finansiālu atbalstu.