2015. gada 9. aprīlī plkst. 13.15 Rīgas Centrālā bibliotēka (Rīgā, Brīvības ielā 49/53, 7. stāvā) cikla “Autors meklē lasītāju, lasītājs – autoru” ietvaros aicina uz tikšanos ar jauno rakstnieci Ilutu Plotņikovu. Viņas pirmā grāmata “Salas rēgs” ieguvusi veicināšanas prēmiju konkursā “Zvaigznes grāmata. Oriģinālliteratūra bērniem un jauniešiem”.   

Pirms tikties, mazliet iepazīsimies!

Iluta stāsta: “Manī ir sakausēta kopā nopietnība ar lielu piedevu smieklu un dzīvespriecīga trakuma. Es vienmēr tiecos izmantot iespējas, attīstīt sevi, komunicēt, gūt pozitīvas emocijas – īsumā sakot, es izbaudu dzīvošanu.

Šobrīd lielu daļu manas dzīves aizņem darbs (kā jau nereti tas pieaugušo dzīvē diemžēl mēdz notikt), tomēr tas nav spējis mainīt apstākli, ka rakstīšana, paralēli ceļošanai, sportošanai un puķkopībai, ir viena no manas dzīves lielajām kaislībām.

Man nebūt nepatīk sevi “ieslodzīt” kādā konkrētā žanrā – mainos es, mainās stāsti, ko vēlos izstāstīt, lietas, par kurām vēlos runāt ar pasauli. Tā nu sanāca, ka pirmais darbs, caur kuru savā ziņā iepazīstināju arī ar sevi, bija fantāzijas žanrā, tomēr šobrīd priekšroku dodu psiholoģiskām drāmām, varbūt nedaudz arī fantastikai.

Grūti tā minēt, ko un par ko rakstīšu pēc gadiem pieciem – galvenais, zinu, ka rakstīšu. Drīzāk attiecībā par sevi varētu apgalvot, ka nemainīgs palicis un paliks formāts, kurā vēlos rakstīt un esmu spējīga rakstīt: tie aizvien ir un būs romāni un stāsti, dzeju rakstīt neprotu un dramaturģija mani nesaista. Darbi top visu laiku, tikai ne visi paredzēti izdošanai. To, vai drīzumā no manis sagaidāms kas tāds, kas paredzēts plašākam lasītāju lokam… tas būtu jautājums atsevišķām izdevniecībām, jo manuskripti iesniegti ir.”

Pasākumu organizē RCB Bērnu literatūras nodaļa.
Kontaktinformācija pa telefonu: 67037130

 
Informāciju sagatavoja:
Evita Hofmane
Rīgas Centrālās bibliotēkas
Bērnu literatūras nodaļas galvenā bibliotekāre
Tālr.: 67037130