Jelgavas pilsētas bibliotēku atbalsta biedrība “Libro” sadarbībā ar Jelgavas pilsētas bibliotēku, godinot Latvijas simtgadi un aktualizējot piederību savai dzimtajai pilsētai, organizē pasākumu ciklu “Es nāku no Jelgavas” – tikšanās ar ievērojamiem cilvēkiem, kuru personības tapšanā un izaugsmē Jelgavai ir bijusi būtiska loma.

“Mēs aiz sevis atstājam pēdas.” Tā saka jelgavniece, režisore Indra Roga intervijā žurnālam “Una”. Un patiesi jāpiekrīt, ne tikai mēs aiz sevis atstājam pēdas, bet arī vieta, no kuras nākam, atstāj neizdzēšamus nospiedumus mūsos. Latvijas simtgades gads rosina uz pārdomām par to, kas mēs esam un no kurienes nākam, kur dzīve mūs ir aizvedusi un varbūt vēl tikai aizvedīs. Tāpēc biedrība “Libro” un Jelgavas pilsētas bibliotēka vēlas jelgavniekiem sniegt iespēju apmeklēt četras tikšanās ar Latvijā zināmām personībām, kas nāk no Jelgavas, lai brīvā gaisotnē uzklausītu viņu veiksmes un izaugsmes stāstus. Pirmā tikšanās ar mūziķi Edgaru Kreili jau notikusi. 

 

 Otrā sarunu cikla tikšanās notiks 14. oktobrī plkst. 14.00 Jelgavas pilsētas bibliotēkas Krišjāņa Barona zālē ar rakstnieku, publicistu un interneta žurnāla Satori galveno redaktoru Ilmārs Šlāpinu.  4. novembrī plkst. 14.00 bibliotēkā viesosies uztura speciāliste Lolita Neimane, savukārt 9. decembrī plkst. 14.00 ciklu noslēgs aktrise un režisore Indra Roga. 

 

 Sarīkojumus bez maksas aicinām apmeklēt ikvienam interesentam. Norises vieta – Jelgavas pilsētas bibliotēka, Akadēmijas iela 26.

 

 Projekts “Es nāku no Jelgavas” tiek realizēts ar Jelgavas Kultūras padomes piešķirto finansējumu. 

 

 Jelgavas pilsētas bibliotēku atbalsta biedrība “Libro” darbojas ar mērķi sekmēt sabiedrības informacionālo un kultūras nodrošinājumu Jelgavas pilsētas bibliotēkās, veicināt bibliotēku ilgtspējīgu attīstību, sadarbību un intergrāciju starp dažādām sabiedrības grupām, kā arī izstrādāt un realizēt projektus atbilstoši vietējo iedzīvotāju vajadzībām.