9.decembrī Latvijas Nacionālajā Bibliotēkā notika tikšanās ar slaveno rakstnieku Džefu Kinniju. Slavenā amerikāņu rakstnieka grāmatas par Gregu Hefliju visā pasaulē iznākušas desmitos miljonu eksemplāru, arī Latvijā tai ir daudz piekritēju, īpaši zēnu vidū. Tā ir bijusi Bērnu un Jauniešu žūrijas kolekcijā, tikusi novērtēta ar visaugstāko atzinību. 

 

3.novembrī iznāca grāmatas “Grega dienasgrāmata” (Diary of Wimpy Kid) desmitā daļa ar nosauku “Vecā skola”. Šī iemesla dēļ rakstnieks bija nolēmis doties pasaules tūrē, apmeklējot 15 pilsētas piecos kontinentos (Londonu, Ņujorku, Bostonu, Tokiju, Pekinu, Sidneju, Madridi, Lisabonu, Frankfurti, Atēnas, Stambulu, Bukaresti, Amsterdamu, Riodežaneiro un Rīgu). Šo pasaules apceļošanas tūri viņš nosauca par “Grega festivālu”.

Iespēja satikt rakstnieku bija tikai tiem bērniem (bibliotēku vai skolu pārstāvjiem), kuri bija piedalījušies konkursā “Grega festivāls” un, kuru darbi tika atzīti par labākajiem 1.kārtā. Konkursa dalībniekiem bija jāizgatavo plakāts par dotajām tēmām.

Dobeles Novada Centrālās bibliotēkas uzvarētājs bija Aksels Ķirsons, kurš bija izveidojis plakātu “1 diena skolas dzīvē”. Dobeles sākumskolas komandu pārstāvēja: Enrihs un Enrijs Birze.

Sagatavotie plakāti tālāk piedalījās lielajā izstādē LNB, kur no 100 plakātiem tika izvirzīti desmit labākie.

Pasākumā bērniem bija iespēja iepazīties ar slaveno rakstnieku Džefu Kinniju, uzdot jautājumus, nofotografēties, uzzinot dažādas interesantas lietas par autoru un viņa grāmatu, kā arī saņemt autogrāfu.

Vislielāko prieku bērniem sagādāja Džefa Kinnija paziņojums, ka viņš plāno izdot vēl vismaz 10 jaunas grāmatas par Grega piedzīvojumiem.