2019. gada 16. aprīlī plkst. 13.00 Ventspils Bērnu bibliotēka, turpinot Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiāli atbalstīto  projektu “Lasīšanas laboratorija”, aicina uz tikšanos ar rakstnieci Lauru Vilku. 


Martā bibliotēkā bērni tikās ar fantāzijas žanra autori Lindu Nemieru, savukārt šoreiz būs iespēja satikt rakstnieci Lauru Vilku.


L. Vilkas pirmā grāmata “Dana un medaljons” izdota 2013. gadā,  bet Laura to sāka rakstīt 13 gadu vecumā. Grāmatai sekoja divi turpinājumi – “Dana un Otrā pasaule” un “Dana un atmiņu ēnas”. Grāmatu sērija ir par pusaudzi Danu, kas dzīvo parastu dzīvi un daudz lasa grāmatas, bet pēkšņi viņu ierauj maģiskā pasaulē. Svešajā pasaulē grāmatas varonei jāatrisina problēmas, jāsaprot, kas notiek, jo lietas nesakrīt ar pareģojumiem un pasaulē ienāk ļaunums. Danā saskatāma līdzība ar pašu rakstnieci. Grāmatu papildina autores ilustrācijas.


Rakstniece iedvesmojusies no grāmatām par Hariju Poteru un atklāj, ka viņu spēj ietekmēt arī filmas, seriāli un daba.


Laura Vilka bijusi literārās platformas jaunajiem autoriem ar rakstīšanas meistarklasēm “Radošā Evolūcija” biedre. Vairākus gadus pēc kārtas piedalījusies vispasaules noveļu rakstīšanas mēnesī “NaNoWriMo”, kurā dalībniekiem mēneša laikā jāpaspēj uzrakstīt novele 100-200 lappušu apmērā.


Par rakstīšanu Laura saka: “Literāri ir iespējams realizēt teju jebko. Esmu augusi ar uzskatu, ka grāmata ir vērtība. Pašas veidota grāmata – tas jau varētu būt nākošais īpašais vērtības līmenis.”

Informācijai: 

Inga Bindre

Ventspils bibliotēka 

Bērnu bibliotēkas vadītāja

Tālr.: 63627361 

E-pasts: inga.bindre@ventspils.lv