Dzejnieki Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne, Artis Ostups un Madara Gruntmane laikā no 11. līdz 15. aprīlim piedalās Eiropas Dzejas festivālā (European Poetry Festival), kas vienkopus aicina 70 avangardiskus Eiropas dzejniekus.


11. aprīlī plkst. 19:30 Inga Gaile, Krišjānis Zeļģis, Inga Pizāne un Artis Ostups piedalīsies lasījumā “Latvija Londonā” (Latvia in London), kas notiks sadarbībā ar vēl četriem britu dzejniekiem, lasot dzeju starpnacionālos pāros. 12. aprīlī plkst. 19:30 Inga Pizāne un Krišjānis Zeļģis piedalīsies lasījumā Norvičā, 13. aprīlī plkst. 19:30 abi dzejnieki uzstāsies Mančestrā, bet 15. aprīlī plkst. 19:30 Ņūbridžā, Īrijā, uzstāsies Latvijas dzejniece Madara Gruntmane.


Kopš 2017. gada platforma Latvijas Literatūra organizējusi vairākās atdzejošanas darbnīcas, kurās piedalījušies dzejnieki no Latvijas un Apvienotās Karalistes, veidojot ilgtermiņa sadarbību un nodrošinot kvalitatīvus latviešu autoru atdzejojumus angļu valodā, kas vainagojies ar iespēju piedalīties dažādos starptautiskos dzejas festivālos Apvienotajā Karalistē un citur Eiropā.


Eiropas Dzejas festivāls norit laikā no 4. līdz 15. aprīlim, kur festivāla ietvaros notiks 9 pasākumi.

Plašāka informācija par festivālu

Plašāka informācija par Latvijas rakstnieku programmu ārvalstīs: www.latvianliterature.lv


Papildu informācija:

Anete Konste

E-pasts: info@latvianliterature.lv

Tālr. 26123819

 

 
Platforma “Latvian Literature” ir veidota ar mērķi veicināt Latvijas literatūras un grāmatniecības atpazīstamību un eksportu ārvalstīs, nodrošināt starptautisku sadarbību ar izdevējiem, aģentiem, tulkotājiem un organizācijām, kā arī piedāvāt visa veida informāciju par Latvijas autoriem, grāmatām un jaunumiem nozarē.