2015. gada 21. maijā plkst. 13.00 Gulbenes novada bibliotēkā (Gulbenē, O.Kalpaka iela 60A)  tikšanās ar daudzu romānu autori, E.Līva piemiņas balvas un E.Veidenbauma prēmijas laureāti, Ingunu Baueri.

Viņas rakstītos kultūrvēsturiskos romānus ļoti iecienījuši lasītāji, jo tie ne tikai ļauj iepazīt kaimiņu novada – Vecpiebalgas – vēsturi, bet arī rada dziļāku izpratni par latviešu klasiķu un viņu dzīves līdzgaitnieču dzīvi. Romāns “Lizete, dzejniekam lemtā” (2009) ieskatās Kārļa Skalbes sievas dzīvesstāstā, “Skolas Līze” (2011) – Matīsa Kaudzītes un “Ede, Pumpura sieva” (2012) Andreja Pumpura dzīvesbiedres likteņstāstos. Ar neatslābstošu interesi lasītāji seko I.Baueres daiļradei, izvēloties arī citus viņas rakstītos romānus: “Ādama gredzens” (2012), “Līdz septītajai paaudzei” (2013), “Marta, mana Andromeda” (2013), “Piedod, Karolīne” (2013), “Pelīte” (2014) u.c.. Tikko ceļu pie lasītājiem uzsākusi jauna grāmata “Mācītājs un viņas dēls” (2015), kas ir romāna “Ne zelts, ne putekļi” 1.daļa un stāsta par mācītāju Kēlbrantu ģimeni Piebalgas novadā 19.gs. Pāris romānus I.Bauere sarakstījusi arī skolas vecuma jauniešiem – “Kļūdas labojums” un “Kurš viņus sapratīs?”, kas izdoti 2008. gadā.

 

Šajā tikšanās reizē rakstniece stāstīs par 19.- 20.gadsimta rakstniekiem un kultūras darbiniekiem – Andreju Pumpuru, Ati Kronvaldu un Kārli Skalbi.

 

Pasākums notiek VKKF atbalstītā projekta “Kultūras etīdes bibliotekāriem” ietvaros. Laipni aicināti arī citi interesenti!