2011. gada 7. decembrī plkst. 12:00 Kuldīgas galvenajā bibliotēkā (Kuldīgā, 1905. gada ielā 6) ar Bērnu Žūrijas ekspertiem un citiem cītīgiem grāmatu lasītājiem tiksies pusaudžu rakstnieks Māris Rungulis. Bet plkst. 14:00 viņš viesosies Pelču internātpamatskolā, lai lasīt iedrošinātu skolas 5. un 6. klases skolēnus.

 

Māris Rungulis ir viens no spilgtākajiem latviešu bērnu un jauniešu rakstniekiem, daudzu dzejoļu grāmatu un stāstu autors. Rakstnieks prot uzrunāt lasītāju, nenobīstas būt atklāts, aplūko tēmas, kas aktuālas jauniešiem.

 

Dzimis Liepājā 1950. gada 16. maijā. Beidzis Liepājas 5.vidusskolu un Latvijas Universitātes žurnālistikas nodaļu. Studiju gados strādājis dažādus darbus: par ugunsdzēsēju, par fotogrāfu muzejā, par inkasentu bankā un korespondentu Liepājas pilsētas laikrakstā. Pēc studijām sākās gaitas bērnu preses izdevumos un arī šobrīd rakstnieks darbojas  bērnu žurnālu “Zīlīte” un “Ezis” redakcijā.

 

Tikšanās notiek ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu Kuldīgas galvenās  bibliotēkas projekta “Rakstnieks. Literatūra. Lasītājs.” ietvaros.

 

Sīkāku informāciju, gan par rakstnieku, gan par viņa grāmatām atradīsiet šeit: http://www.ziliteunezis.lv/redaction-zilite-sub1.html