2014. gada 16. oktobrī plkst. 17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēka (Rīgā, Brīvības ielā 49/52, 2.stāvā) aicina uz tikšanos ar mākslas vēsturnieku Gunāru Armanu. Gunārs Armans ir lielisks stāstnieks, kas apveltīts ar patiesi plašām zināšanām par Rīgas namu un ielu vēsturi. Viņa atlasītajos vizuālajos materiālos ieraudzīsim pavisam citādu Rīgu, kāda tā izskatījās 19., 20. un nu jau arī 21. gadsimtā, savukārt Armana kunga aizrautīgais stāstījums ļaus pilnībā iztēloties agrākās Rīgas veidolu un pamanīt nepelnīti aizmirstas pilsētvides detaļas.
 
No 13. līdz 19. oktobrim Latvijā jau ceturto gadu norisināsies UNESCO nedēļa. Tajā ikviens tiek aicināts iepazīt kultūras mantojumu, kas iekļauts kādā no UNESCO starptautiskajiem vai nacionālajiem sarakstiem – caur personisko pieredzi vai arī caur citu cilvēku atmiņām, stāstiem un leģendām.

Kopš šī gada RCB ir UNESCO Latvijas Nacionālās Komisijas tīkla “Stāstu  bibliotēkas” pilntiesīgs dalībnieks. Tādēļ arī šogad padziļināti tiek pētīta Brīvības iela, kurā atrodas pati bibliotēka, un stāstīti stāsti par pašu ielu un tās apkaimi. Februārī bibliotēkā notika pasākums “Brīvības ielas garumā”, kurā pazīstamā televīzijas raidījuma “Ielas garumā” vadītāja Lilita Eglīte stāstīja par saviem iespaidiem, kas radušies filmējot raidījumus par Brīvības ielu. Savukārt, aprīlī kopā ar ainavu arhitekti Helēnu Gūtmani un “Radi Rīgu!” kuratoru komandu meklējām Brīvības ielas brīvības komplektu.

2014. gadā bibliotēka saviem lasītājiem rīko Rīgai – Eiropas kultūras galvaspilsētai 2014 – veltītu akciju “Bibliotēka Rīgai”. Oktobra temats ir “Pilsētas nami un ielas”. Šoreiz atgriezīsimies pagātnē, laikā, kad Brīvības ielu vēl veidoja divstāvu koka ēkas, ko pamazām nomainīja šobrīd redzamie slavenu arhitektu projektētie nami, uzzināsim, kuri pilsētvides objekti visilgāk vēro garām skrienošos ļaudis, vecajos attēlos ieraudzīsim vēsturiskus pieminekļu atklāšanas brīžus, kā arī iemācīsimies paskatīties uz Rīgu ar citām, vēsturi zinošām un pētošām, acīm.

Gaidīsim Brīvības ielas un tās apkaimes iedzīvotājus un interesentus 16. oktobrī plkst.17.00 Rīgas Centrālajā bibliotēkā, Brīvības ielā 49/53, 2. stāvā!

Kontaktinformācija: 67037124

Informāciju sagatavoja:
Santa Rukmane
Rīgas Centrālās bibliotēkas galvenā bibliotekāre
Tālr.: 67037124