2011. gada 12. novembrī, plkst. 12:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā (Rīgā, Pils laukumā 2) notiks Lasītāju kluba tikšanās, kurā ikviens aicināts apspriest Ata Klimoviča grāmatu “Personiskā Latvija. Divdesmitā gadsimta stāsti” (izdevniecība Dienas Grāmata).

Katru mēnesi Rakstniecības un mūzikas muzejs nosaka grāmatu, kas izpelnījusies īpašu lasītāju interesi un tāpēc kļūst par Lasītāju kluba diskusijas objektu. Katra mēneša otrajā sestdienā lasītāji tiek aicināti tikties pie kafijas tases, lai nepiespiestā atmosfērā apmainītos ar viedokļiem, kas radušies, lasot grāmatu, lai diskutētu savā starpā, iegūtu jaunus domubiedrus vai oponentus un intelektuāli aktīvi pavadītu sestdienas pusdienlaiku. Uz Lasītāju klubu netiek aicināti grāmatu autori, izdevniecību pārstāvji vai tēmas eksperti, lai lasītāji varētu brīvi izteikt viedokli un iespaidus, autoritāšu viedokļa neietekmēti. Muzejs cer, ka laika gaitā klubam izveidosies pastāvīgs dalībnieku loks un tradīcijas, kas apliecinās patstāvīgas domāšanas un pašorganizēšanas dzīvotspēju patērētājsabiedrības laikmetā.

Pēdējos mēnešos popularitāti guvusī Ata Klimoviča grāmata “Personiskā Latvija” ir caur cilvēku likteņiem, dzīvesgājumu izstāstīta Latvijas 20. gadsimta vēsture. Šis darbs pilnā mērā apliecina, ka īstā vēsture ir tā, ko cilvēki paši piedzīvo. Grāmatu papildina arī dažādu laiku fotoattēli un skrupulozi izstrādāti vietu, personu un notikumu informatīvie alfabētiskie rādītāji.

Grāmatas autors Atis Klimovičs: “Katra cilvēka priekšstatos par vēsturi ir ļoti daudz brīvas vietas, ko var piepildīt tikai otrs cilvēks. Visi grāmatas varoņi ir brīvās Latvijas paaudze, un mans lūgums bija — pastāstīt Latvijas vēsturi kā savu personisko. Stāsts vienmēr ir stāsts kādam — klausītājam, konkrētam sarunas biedram. Tādā nozīmē esmu šo sarunu autors — ar savu interesi, izpratni un nezināšanu, ar savu izvēli. Grāmatā ir 38 stāsti — sarunas ar plašākai sabiedrībai pazīstamiem vai tikai savā nomaļajā lauku pagastā zināmiem atšķirīgu likteņu un uzskatu cilvēkiem. Esmu pateicīgs viņiem par atsaucību un katru tikšanās brīdi.”

Lasītāju klubs notiek sadarbībā ar Rīgas Centrālo bibliotēku un izdevniecību Diena.

Dalība Lasītāju klubā – bez maksas.

 

Papildu informācija:
Maija Treile
Rakstniecības un mūzikas muzeja mājas lapas redaktore
Tālr.: 67227782; 29631741
www.rmm.lv