7. novembrī (piektdien) pulksten 16:00 lekcija “Attiecības ģimenē – Vecāki un bērni”, kuru vadīs psihoterapeits, ģimenes terapeits un mācītājs Sandis Ratnieks.
“Viss sākas ar ģimeni un viss sākas ģimenē. Bērnu mīlestība un cieņa pret vecākiem ir pamatu pamats. Taču ne vienmēr tā ir. Mēs, vecāki, gribam, lai bērni mūs mīl un ciena, respektē, ieklausās. Bet vai mēs mīlam un cienām savus bērnus? Bērni mācās atdarinot. Viņi nokopē mūsu attieksmi un atdod mums to atpakaļ. Kā lai iemāca bērnam cieņu pret vecākiem, ja vecāki “rejas” un viens otru pazemo bērnu klātbūtnē? Bērni mūs vēro. Pieaugušajiem ir jāveido cieņas pilnas attiecības. Bērnus nedrīkst pazemot, izsmiet, noniecināt. Bērnus ir jāuztver nopietni, viņos ir jāieklausās, viņi jānovērtē, jāuzslavē.”
/Sandis Ratnieks/

14. novembrī (piektdien) pulksten 15:00 nodarbība topošajiem vecākiem “Kā saprast savu jaundzimušo mazuli”. Nodarbībā runāsim par pirmajiem trim mazuļa dzīves mēnešiem, meklējot atbildes uz jautājumiem: kādēļ šo laiku dēvē par ceturto grūtniecības trimestri; kādas ir bērniņa fiziskās un emocionālās sajūtas šajā laikā; kā vecākiem rūpēties par bērniņa labsajūtu; kādēļ mazulis raud un kā viņu nomierināt?
Nodarbību vadīs dūla apmācībā Ilze Kuduliņa.

21. novembrī (piektdien) pulksten 15:00 nodarbība topošajiem, kā arī jaunajiem vecākiem ar mazuļiem “Mazuļa nēsāšana slingā. Kā to pareizi darīt, un ko tas dod mazulim un viņa vecākiem?” Nodarbību vadīs bērnu nēsāšanas konsultante Lita Dudele, kas stāstīs par ķermeniskā kontakta lomu un nozīmi bērniņa emocionālajā un fiziskajā attīstībā, iepazīstinās ar bērnu nēsāšanas lakatiem un to pielietojumu ikdienā, dodot iespēju arī pašiem praktiski izmēģināt lakatu (slingu) uzsiešanu. Runāsim arī par to, kā bērniņa nēsāšana lakatā var atvieglot dažādu sarežģījumu risināšanu, piemēram, vēderiņa sāpes un raudulīgumu mazulim, muguras sāpes mammai u.c.

Dalībnieku skaits nodarbībās 14. un 21. novembrī ir ierobežots, tādēļ lūdzam iepriekš pieteikties sūtot ziņu ar savu vārdu, uzvārdu un izvēlēto nodarbību uz tel. nr. 26482060 (Ilze). Lekcijas notiek Akadēmijas ielā 26, Jelgavas Zinātniskās bibliotēkas zālē.