Konferences tēma „Lasīt nozīmē izzināt pasauli” aktuāli sasaucas ar galveno bibliotekāra darba funkciju – būt zinošam starpniekam starp grāmatu un lasītāju.

 

Jebkuras kvalitatīvas zināšanas uzlabo bibliotekāra darbu lietotāju kvalitatīvākai apkalpošanai. Jo īpaši jāseko un jāpiedomā par lasīšanas veicināšanas pasākumiem visu vecumu apmeklētājiem. Bibliotēku darbiniekiem svarīgi ne tikai lasīt, bet arī spriest un izprast izlasīto, vērtēt to, ieteikt saviem lasītājiem, rūpēties ne tikai par jaunās paaudzes lasītprasmēm, bet arī dažādām mūžizglītības formām, tajā skaitā lasīšanas veicināšanu pieaugušo vidū. Lai bibliotēku darbinieki varētu akcentēt vienu no bibliotēkas attīstības funkcijām – kultūras funkciju – būtisks ir lasīšanas emocionālais un izglītojošais aspekts, kas lasītājus pievērš kvalitatīvai literatūrai un literārā procesa izpētei.

Konference notiks 2. novembrī, Talsu tautas namā, kur tiksies Saldus, Liepājas, Tukuma, Kuldīgas, Ventspils un Talsu reģiona publisko bibliotēku darbinieki. Konference notiks ar Talsu Galvenās bibliotēkas un Talsu novada domes atbalstu. Papildus finansējums konferences norisei iegūts Talsu novada kultūras projektu konkursā.