Pirmo reizi Talsu reģiona kultūras iestāžu darbinieki pulcējās vienuviet jau 1980. gada pavasarī  lai suminātu darba jubilārus un cilvēkus, kuru padarītais gada laikā pelnījis īpašu atzinību un pateicību. Tā arī šogad  jau 37 reizi.

 

Starp nominācijām “Par mūža ieguldījumu kultūrā”,  „Gada kultūras cilvēks”, „Gada notikums kultūrā”, „Gada kultūras lepnums” tika godināta arī „Gada bibliotēka” un aizvadītajā darba gadā par tādu tika atzīta Talsu novada Ģibuļu pagasta Pastendes bibliotēka (vadītāja Dzintra Ūdre) par mūsdienīgu, kvalitatīvu bibliotekāro pakalpojumu nodrošināšanu Talsu novadā.

 

Darba jubilārus sveica Talsu novada pašvaldības izpilddirektors Aldis Vilsons un Talsu novada kultūras, sporta un tūrisma centra vadītāja Linda Sūniņa. No reģiona bibliotekārajiem darbiniekiem divdesmito darba jubileju atzīmēja Olita Kalna (Dundagas novada Kolkas bibliotēka) un Velga Rozenberga (Dundagas novada Kaļķu bibliotēka), 30. – Areta Tālberga ( Talsu Galvenā bibliotēka), 35.Ina Eihlere (Dundagas novada Centrālā bibliotēka) un Aelita Simsone (Talsu Galvenā bibliotēka), 40. – Miranda Bērzkalne (Talsu Galvenā bibliotēka) un Benita Šuršina (Talsu novada Pļavu bibliotēka), 45. – Zita Maķevica (Talsu Galvenā bibliotēka). Katrs jubilārs saņēma Talsu keramiķu “Ciparnīca” darinājumus un SEB bankas sarūpētās dāvaniņas.

 

Visus klātesošos ar savu klātbūtni un skanīgiem priekšnesumiem priecēja  Ziemeļkurzemes jauniešu kamerorķestris, kā arī Valters Gleške ar pavadošo grupu.