Tā kā šogad bibliotēku nedēļas devīze bija “Bibliotēkas draugi”, tad kopā ar saviem bibliotēkas draugiem spēlējām dažādas spēles. Par prieku mums šogad pasākuma apmeklētāju skaits bija dubultojies.

 

Iesākumā pasākumam Asnate un Agnese bija sagatavojušas muzikālu sveicienu visiem atnākušajiem un priecēja mūs ar burvīgām dziesmām. Liels, liels paldies meitenēm par skaisto priekšnesumu.

 

Spēles bija vis visādas. Paši mazākie varēja likt lielas un mazas puzles, veidot mozaīkas, lekt uz batuta, spēlēt Riču – Raču, Cirku, Domino vai Uno. Jau lielākie slīpēja savas deju prasmes, lēkājot uz deju paklājiņa Dance pad spēlē “in the groove” vai, iemēģinot roku boulingā, spēlējot Nintendo wii, pie kuriem paši lielākie arī aizrāvās un atklāja jaunas intereses un iespējas aizraujoši pavadīt brīvo laiku.

 

Visa vakara garumā, spēlēt varēja, ko vien sirds kāro. Kad pirmais ledus bija lauzts un visi iepazīti, grupveida lasījās komandas , kas jautri spēlēja Alias, Labirints, Riču-raču, UNO, Pentago, desas u.c.

 

Uz pasākumu ieradās kāršu mīļi, kuri jau iepriekš bija noskaņojušies uz kārtīgu Zolītes partiju. Bet arī viņi nepalika vienaldzīgi pret apkārtējo jautrību un atrādīja savu dejot prasmi, lecot uz iepriekš minētā deju paklājiņa un izmēģinot jauno tehnoloģiju spēli Nintendo wii.

 

Tāpat vakara gaitā mielojāmies ar kopīgi sarūpētiem našķiem un paralēli aicinājām aizpildīt aptaujas lapu. Aptaujā varēja atsvaidzināt savas zināšanas vai iegūt jaunu informāciju par bibliotēku un piedalīties loterijā. Veiksmīgo anketas aizpildītāju izvēlējās mūsu vismazākais bibliotēkas draugs – 3 gadīgais Rainers. Laimīgā loze tika Agnesei, kura savā īpašumā ieguva saldu sveicienu un amizantas brilles. Visi mazie un ne tik mazie apmeklētāji veicināšanas balvās ieguva “dziedošus cukura gailīšus”, ar kuru spēlēšanu izklaidēja mūs līdz pat pasākuma vēlajām beigām.

 

Vakars paskrēja nemanot, un visiem bija tik interesanti un jautri, ka bija grūti šķirties- ne lielajiem , ne mazajiem uz mājām negribējās iet.

 

Paldies visiem , kuri ieradās un nobeigumā gribu citēt Vika “Sarežģīto Zvirbulēnu” – “Nu kas tur ko nesaprast? – brīnījās Zvirbulēns. – Ja, piemēram, man sagādā prieku tas, ka tev ir prieks, tad tas nozīmē, ka man kārojas, lai tev ir prieks. Nu saproti – tavs prieks ir mans kārums! Mans kārums ir tavs prieks! Skaidrāk vairs nevar pasacīt – mans kārums ir tavs prieks.”

 

Skaidrāk par skaidru – mūsu “kārums” ir priecīgi un laimīgi mūsu bibliotēkas lasītāji un draugi! Cerams, ka arī Jūsu “kārums” ir priecīgas un gandarītas bibliotekāres, jo tādas mēs pēc šī pasākuma esam.

 

Paldies un uz tikšanos bibliotēkā!