Lai ikvienam no mums atvieglotu un vienkāršotu valsts un pašvaldību pakalpojumu saņemšanu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija kopīgi ar citām iestādēm aktīvi strādā pie jaunu e-pakalpojumu ieviešanas, padarot iedzīvotājiem saziņu ar valsti un pašvaldību daudz ērtāku, ātrāku un lētāku.

Tālab, lai Tu, jaunais e-pakalpojumu lietotāj, iepazītos ar valsts un pašvaldību piedāvātajām e-iespējām un to izmantošanu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija aicina Tevi piedalīties stāstu konkursā “Kā elektroniskās iespējas atvieglo manu ikdienu”. Konkursā aicinām iesaistīties vispārējo izglītības iestāžu 8.-12.klašu un profesionālās vidējās izglītības iestāžu skolēnus.

Mēs no Tevis vēlamies uzzināt, kā Tu izproti e-pārvaldi – uzraksti, kādas e-iespējas izmanto Tu pats, parunā ar savu ģimeni un noskaidro viņu pieredzi e-pakalpojumu izmantošanā, kā arī dalies pieredzē ar viņiem, ko Tu esi izpētījis un uzzinājis par piedāvātajām e-iespējām valsts pārvaldē! Idejas vari smelties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā www.varam.gov.lv un portālos www.latvija.lv un www.eiespejas.lv.

Tāpat uzraksti savus secinājumus par uzzināto, kā e-iespējas jau šobrīd palīdz Tev un Tavai ģimenei! Ļaujies fantāzijai par to, kāds valsts un pašvaldību e-pakalpojums būtu tas, kuru Tu vai Tava ģimene nākotnē vēlētos izmantot!

Savu stāstu sūti mums uz e-pastu: eprasmes@varam.gov.lv līdz šā gada 14. martam. Nenokavē!

Ar stāstu konkursa nolikumu vari iepazīties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas mājaslapā www.varam.gov.lv

Stāstu konkurss tiek organizēts e-prasmju nedēļas laikā, kas šogad visā Latvijā norisināsies no 26. līdz 30. martam.

Par e-prasmju nedēļu

Eiropas e-prasmju nedēļa ir Eiropas mēroga visas sabiedrības informēšanas kampaņa, lai demonstrētu e-prasmju nozīmi darbā, karjeras attīstībā un izaugsmē digitālajā laikmetā. E-prasmju nedēļas mērķis ir ieinteresēt plašāku sabiedrību par e-prasmju apgūšanu un izmantošanu, kā arī informēt par e-pakalpojumiem un citām iespējām, kas pieejamas e-vidē.

E-prasmju nedēļas partneri:

Koordinatori Latvijā:

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija

Latvijas Informācijas un komunikācijas tehnoloģijas asociācija

Galvenie partneri:

Lattelecom

Microsoft

Nacionālie partneri: Ārlietu ministrija, Ekonomikas ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija, Uzņēmumu reģistrs, Informācijas tehnoloģiju drošības incidentu novēršanas institūcija, Lauku atbalsta dienests, Nacionālais veselības dienests, Nodarbinātības valsts aģentūra, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, UNESCO Latvijas Nacionālā komisija, v/a Kultūras un informācijas sistēmas, v/a Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūra, VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs, Valsts ieņēmumu dienests, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, Valsts reģionālās attīstības aģentūra un Veselības inspekcija.

Nozaru partneri: SIA “Baltijas Datoru akadēmija”, AS “Datorzinību centrs“, SIA “Digitālās ekonomikas attīstības centrs”, Latvijas Universitātes Datorikas fakultāte, Net-Safe Latvia Drošāka interneta centrs, Latvijas Interneta asociācija, SIA “LatInSoft”, SIA “Lursoft”, AS “RIX Technologies”, AS “Swedbank“, SIA “Tilde”, Transporta un sakaru institūts, www.uzdevumi.lv, www.labiedarbi.lv un www.solipasolim.lv.

Reģionālie partneri: pašvaldības, pašvaldību un citas organizācijas Latvijas novados. Ar visiem reģionālajiem partneriem iespējams iepazīties e-prasmju nedēļas digitālajā kartē.

Informatīvie partneri: www.esmaja.lv un www.piesledzieslatvija.lv.